Wysłany: Czw Sie 16, 2007 11:53 [Freelander] Stag 300
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich, mam od miesiąca stag300 , montowany w firmie z 10 letnią praktyką w lpg ale nie jestem zadowolony, ustawiają i ustawiają a auto podczas jazdy gdy zdejme nogę z gazu i dodam za chwilę mocno szarpie (jakby paliwa zabrakło na pół sekundy) to samo przy zmianie biegów gdy zmienię bieg i wciskam gaz to jest ta dziura . Mapki niby ładnie się pokrywają ale coś nie tak. Podejrzewam jakiś błąd w montażu ( wtryskiwacze żółte) Wieczorem wrzuce fotki instalacji. Doradzcie coś
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 18:17, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 11:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Być może problem jest w źle dobranym ciśnieniu reduktora, zbyt długich lub nierównych wężykach doprowadzających gaz do kolektora, złym miejscu wkręceniu króćców w kolektorze albo np. w słabej kondycji elementów układu zapłonowego.
Można też oczywiście źle ustawić typ czujników w programie...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
reduktor zmienili na większy bo pod obciążeniem silnika miał za małe coiśnienie, wężyki są równe króćce gdzie najlepiej powiiny być wkręcone i pod jakim kątem u mnie są prawie 90st jeden jest odchylony minimalnie w przeciwną stronę o jakieś 2st, i z 5cm można było bliżej bloku wkręcić, kopułka nowa , palec nowy, przewody nowe bosh, swiece nowe NGK platinum. I co ty na to?
takie w katalogu znalezli w sklepie, troche dziwne, a coś by miały te świece negatywnego? między elektrodami chyba 1,2mm przerwa, taka jak w tych które wyjąłem była przerwa
Zapomniałem już dawno odpisać na ten temat. Dzięki pomocy kolegi Nikośia stag sprawuje się bez problemu dopiero on doprowadził do porządku ten sprzęt. Jeśli wtryskiwacze lpg to nigdy valtec ani itp, magic, matrix, planijet. Polecam tego człowieka naprawde sie zna na tym co robi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum