Wysłany: Czw Sie 16, 2007 23:50 [R420] Kostka pod siedzeniem
Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Czy ktoś mógłby wytłumaczyć jak zlokalizować kostkę pod siedzeniem do napinaczy pasów. Domyślam się, że rozłączyła się, ponieważ brat odkurzał samochód i po tym zaczęła migać kontrolka SRS. Znalazłem pod siedzeniem na podłodze jakąś wiązkę kabli, ale nie widzę żadnej kostki? Jak się do niej dostać?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 00:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 23:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 11:44
pelee napisał/a:
wez rozetnij kable i połacz i po sprawie
I koniecznie wciśnij pomógł koledze pelee.
Co do kostki, ja nie wiem jak Ci pomóc, proponowałbym iść za wiązką i szukać, ale to pewnie zrobiłeś. Poszukaj w Rave, jest do pobrania na stronie klubowej (warto go mieć na przyszłość) lub poczekaj na wpisy właścicieli 400tek.
Podobnie było u mnie . Nie mam w 420 D napinaczy pod siedzeniem pasażera, ale podczas naprawy klimy poruszyłem kable od SRS i kontrolka zaczęła mrugać podczas jazdy. Wczoraj od mojej strony wyciągnołem bezpiecznik 3 A ze skrzynki po kierownicą ,poruszyłem żółtymi wiazkami pod kierownicą i pod schowkiem od strony pasażera. Po włożeniu bezpiecznika kontrolka zgasła i zapala się po przekręceniu kluczyka ,czyli prawidłowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum