Wysłany: Pon Sie 20, 2007 07:58 [R220 2D 98r] wymiana lusterka zewn. - obudowa jest cała
No i zaczalem tydzine z grubej rury, bo wiem na co zarabiam;
jadac do pracy, mijajac sie na ciasnej drodze rozwalilem lewe lusterko. obudowa jest cala, ale samo lusterko do wymiany.
Sila rzeczy wolalbym wprawic samo lusterko niz kupowac cala obudowe. W archiwum znalazlem post osoby, ktorej sie udalo wprawic w warsztacie. czy ma ktos pomysl w jakiego typu warsztacie takia naprawe mozna zrobic ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 07:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
można to zrobić nawet pod blokiem, tylko trzeba zakupić wkład lusterka (to nie powinno być trudne)
Oczywiście można popytać się u szklarzy, ale nie wiem czy ktokolwiek wymieni Ci samo szkło bez szkody dla ogrzewania
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Odświeżając starego kotleta zamiast męczyć nowym tematem, pytam czy ktoś posiada jakąś instrukcję jak wymienić wkład lusterka ? dokładniej chodzi o zdemontowanie pobitego lusterka, na siłę mogłem poodklejać pojedyncze pobite elementy, ale jak zdemontować normalnie całość ?
Hmmm szybka w obudowie takiej miniaturkowej jest na zatrzaskach z tego co dojrzalem, natomiast sama szybka raczej nie gdyz mam taka nowa i raczej nie ma ona zatrzaskow
Podkladke mam cala, pekniete jest szkielko, czyli rozumiem ze musze jakos zdemontowac samo szkielko i do podkladki dokleic, jak dokleic to tez wiem bo sa przylepy, najwiecej zabawy bediez z odklejeniem zbitej szybki...
oraz jak odczepic ta podkladke by nie polamac zatrzaskow, i nie wyrwac calosci...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum