Wysłany: Wto Sie 21, 2007 12:08 Piszą również o nas
Witam.
Natknąłem się dzisiaj na artykuł dotyczący R200/25. Co do treści merytoryczej nie będę się wypowiadał, ale jest tak mowa również o klubie choć nie został wymieniony z nazwy. Czytaliście to??
http://autofoto.pl/blogs/...ie-idealny.aspx
_________________ S(z)koda Roverka...
Ostatnio zmieniony przez Viniu Wto Sie 21, 2007 12:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 12:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szczerze mówiąc autor chyba nie zadał sobie zbyt wielkiego trudu, żeby zapoznać się dogłębnie z tematem, przemilczę. Ale hasło: "Jedyna rzecz, jaka w Polsce udała się Roverowi, to... niezależny klub internetowy" trochę mnie rozdrażniło - brzmi jak co najmniej sympatia.pl
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 14:49
Mazdą Protege
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 15:17
thef napisał/a:
Szczerze mówiąc autor chyba nie zadał sobie zbyt wielkiego trudu, żeby zapoznać się dogłębnie z tematem, przemilczę. Ale hasło: "Jedyna rzecz, jaka w Polsce udała się Roverowi, to... niezależny klub internetowy" trochę mnie rozdrażniło - brzmi jak co najmniej sympatia.pl
Artykuł wydaje mi dość obiektywny z pewną dozą sympatii dla marki. W kwestii cytatu dotyczącego osiągnięć Rovera na polskim rynku, to zgadzam się w z nim w 100%. Jeśli prześledzi się doniesienia prasowe, testy, etc., wydaje mi się, że najwięcej w tym temacie robił ASCOT Auto. Pech jednak chciał, że wraz z wprowadzaniem nowego modelu, oficjalnym importerem Roverów do Polski został Smorawiński i ska. O tym jak wywiązywał się ze swojego zadania może świadczyć fakt, że samo BMW, podziękowało w.w. firmie za współpracę (a do tej marki się przykładali, w odróżnieniu od Rovera). Pomijam kwestię Polmot Holding, która w ciągu całego okresu bycia imorterem nie sprzedała tyle samochodów, co Ascot Auto, czy Smorawiński zaraz po tym, gdy przejęli import od poprzednika.
Porównując ilości które sprzedawały się w Anglii, Niemczech, Francji czy Włoch, Rover w Polsce nie osiągnął kompletnie nic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum