Wysłany: Wto Sie 21, 2007 20:26 [R214Si LPG '99] Nie działa wyłącznik światła w bagażniku
Witam
Mam taki problem ze nie dziala mi swiatlo w bagazniku przez co rowniez czujnik alarmu jest nie aktywny. Probowalem ruszac wiązką bagażnika ale nic nie dało. Czujnik przy zamku również spinałem poza wyłącznikiem i nie wiem zupełnie gdzie to mogło się coś jeszcze zepsuc ze nie dziala
Pomóżcie
_________________ Pozdrawiam Kozik
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A żarówkę sprawdziłeś U mnie wystarczyło podgiąć blaszkę przy zamku, a w Twojej sytuacji o ile tego nie robiłeś to sprawdź może jakimś miernikiem czy dochodzi napięcie do wyłącznika, bo może on jest problemem?
_________________ Rover 200Si 1,4 kat 16V 97' - Nightfire
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Maj 2006 Posty: 35 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 09:28
Zdecydiwanie zobacz przewody w wiązce przy zawiasach. Miałem to samo i okazało się że 2 przewody były przetarte - wystarczy je połączyć i wszystko działa jak nowe.
No i okazało się że przewody w wiązce (zarówke to juz wczesniej sprawdzilem).
Jestem leniem i nie chciało mi się wyciągnąc i przeglądnac przewodow a tylko 3 przewody byly w calosci reszta bez izolacji a jeden przerwany.
To jest 5 minut roboty ale co len to len
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum