Typ: Si Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam Wszystkich. rok temu kupiłem R400 98'. Od kilku dni nie mogę odpalić auta. Zaczeło się od tego że podczas przyśpieszania silnik szarpał. Wymieniłem świece, kopułkę, kable itd. ale nie było rezultatów. Postanowiłem pojechać do mechanika lecz auto po drodze zaczeło strasznie szarpać i zgasło, już nie mogłem go zapalić, i tak stoi trzy dni. R był podłączany pod KTS, który pokazał " czujnik ciśnienia w rurze dolotowej "- wymieniłem i nic, wyczytałem że może być czujnik położenia wału- wymieniłem i nic!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 18:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 15:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie mam pweności co do czujnika ciśnienia w rurze dolotowej, dzisiaj znalazłwm jeszcz jeden na kolektorze przy wejściu do głowicy, ma dwa pręciki zakończone "kulką" czy to jest ten czujnik, czy ten, który jest koło komputera z dwoma wężykami?
Nie mam pojęcia co to jest "czujnik ciśnienia w rurze dolotowej", ale to chyba chora nazwa wymyślana przez KTSa i określająca po prostu "czujnik MAP" znajdujący się w ECU.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 16:49
Jak odpinasz akumulator to resetujesz kompa. Ja obstawiam Komputer wgraj nowe oprogramowanie to raczej pomoże albo włóż inny komp od 1.6 na próbę jak zadziała to będę mistrzem
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
Sprawdzałem już kilkanaście razy, dwóch mechaników też sprawdzało i rozłożyli ręce.
[ Dodano: Sro Sie 22, 2007 5:58 pm ]
Z tym kompem to nie jest tak łatwo bo musi być komplet z centralką i pilotem. A poza tym to byłoby chyba najgorsze i najdroższe
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 17:08
Najlepiej to pod pioł byś go pod jakiś komputer zobaczył byś może by wykazało błąd Powiedział byś mnie jak by błąd był powiedział bym ci czego to błąd i by było po sprawie A to już dużo nie kosztuje a nawet jeśli masz kolege to ci to za free zrobi
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
nie mam pweności co do czujnika ciśnienia w rurze dolotowej, dzisiaj znalazłwm jeszcz jeden na kolektorze przy wejściu do głowicy, ma dwa pręciki zakończone "kulką" czy to jest ten czujnik, czy ten, który jest koło komputera z dwoma wężykami?
to jest ten na kolektorze ssącym ... a wygląda jak na poniższym obrazku
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
sonda porcuje poprawnie była sprawdzana, dziękuje za obrazek to bedzie ten czujnik, jutro spróbuje zorganizować i go wymienić. Tak dla pewności jest on wkręcony w pierwszy od prawej strony kolektor i po jego prawej stronie i ma zielony kolor czy tak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum