Wysłany: Sro Sie 22, 2007 20:44 [R75] Klima , ABS , Prędkościomierz
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam wszystkich
jak pamiętacie miałem delikatnego dzwona swoim roverkiem i w związku z tym przestała mi działać klima i prędkościomierz, co do licznika wymieniłem prawy czujnik ABS i myślałem że wszystko wróci do normy a tu lipa nadal nie działa kiedyś czytałem na forum że przegłub powinien mieć ząbki a mój nie ma jak wyjąłem czujnik nic bynajmniej ich nie przypominało . Ma ktoś na to jakiś plan . Co do klimy trochę pogrzebałem i niby nic nie stwierdziłem co mogłoby być uszkodzone mechanicznie więc po nitce do kłębka od sprężarki idzie pojedynczy przewód doszedłem do kostki sprawdziłem nie ma prądu rozłączyłem i podłączyłem "na krótko" nie wiem czy można ale tylko na chwilę sprężarka się załączyła i zaczęło chłodzić, idę dalej otworzyłem skrzynkę z bezpiecznikami tymi pod maską patrzę przekaźnik rozebrałem i przyciskając mechanicznie cewkę sprężarka się załącza no i w tym momencie stwierdziłem że jestem za cienki w uszach i tego nie naprawię .
macie jakieś sugestie co do tych przypadków bo mechaników "kowali" mam już dość
pozdrawia
_________________ PoTrolu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 16:15, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 20:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
rozkręciłem wszystko zderzak , reflektor ,zbiorniczek na płyn od spryskiwaczy i nie znalazłam masy może ona znajduje się w innym miejscu i dlatego min nie działa prędkościomierz. Nie wiem czy dobrze ale na razie podłączyłem klimę na krótko podłączyłem masę z wyłącznikiem do przekaźnika (pin 86) pod maską działa ale muszę uważać aby nic się nie spaliło
pozdro
[ Dodano: Czw Sie 30, 2007 10:13 am ]
witam
już wszystko działa uszkodzona była wiązka elektryczna było przeciętych około 6 przewodów
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum