POMOCY ! ! ! ! ,
wczoraj wieczorem podczas jazdy moim roverkiem zaczął unosić sie aromat benzynki.
Zatrzymałem sie bo zapach był coraz bardziej intensywny.
Dzisiaj doszedłem do usterki. Okazało sie że uległa uszkodzeniu uszczelka przewodu paliwowego który dostarcza paliwo do kolektora ssącego.
(Dodam ze kilka dni temu rozbierałem kolektor w celu wymiany uszczelki i demontowałem przewód o którym piszę, więc to pewnie moja wina, ale to jest już inna historia )
Bardzo proszę ludzi dobrej woli o namiary warsztatów lub sklepów gdzie będę mógł ową uszczelkę kupić. (we Wrocławiu)
A może ktoś z WAS ma taką uszczelkę?
Grubość uszczelki to 3,5mm
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez KOSSA Sro Sie 29, 2007 10:21, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może się mylę ale wygląda mi to na zwykły o-ring.
Do dostania w każdym szanującym się sklepie motoryzacyjnym
to rzeczywiście jest o-ring, ale z tą dostępnością i szacunkiem to bym raczej uważał ze względu na grubość pierścienia.
To wcale nie jest jakby się wydawało pospolity i ogólnie dostępny rozmiar Na ten przykład sklep działający razem z naszym serwisem jest bardzo szanującym się dostawcą części, ale najgrubsze o-ringi występujące w naszej ofercie mają 3,5mm.
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
ale z tą dostępnością i szacunkiem to bym raczej uważał ze względu na grubość pierścienia
okazało się (co wiedziałem) że tak gruby to on być nie może jak wynikało z rysunku
jak wspomniałem wcześniej powinien być dostępny w przyzwoitym sklepie
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
ale z tą dostępnością i szacunkiem to bym raczej uważał ze względu na grubość pierścienia
okazało się (co wiedziałem) że tak gruby to on być nie może jak wynikało z rysunku
jak wspomniałem wcześniej powinien być dostępny w przyzwoitym sklepie
TomC
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Sprawdziłem jeszcze raz rzeczywiście grubość uszczelki to 3,5 mm, jutro mam trochę czasu to wybiorę sie na zakupy.
A skąd Ty jestęs? Mam takich oringów stertę.... Dam Ci gratis.
A na przyszłośc jak będziesz zakładał wtryskiwacze, albo końcówkę przewodu paliwowego z takim oringiem, to posmaruj je troszkę towotem... Baaaardzo pomaga.
Maciek321 - dzięki za pomocną informacje.
Tak nawiasem mówiąc jestem samochodowym laikiem.
Zacząłem sie nimi interesować jak już mnie było stać na samochód tj. roverka
Dodam tylko że dla takich jak ja laików, takie forum to istna skarbnica wiedzy.
Wielkie Dzięki WAM WSZYSTKIM którzy dzielą sie swoją wiedzą .
A na przyszłośc jak będziesz zakładał wtryskiwacze, albo końcówkę przewodu paliwowego z takim oringiem, to posmaruj je troszkę towotem... Baaaardzo pomaga.
ja kiedy mi sie nie chce isc po smar, smaruje slina
u mnie w taki sam sposob zalatwili mi oring na jednym wtryskiwaczu
benzyna powoduje ze pierscien jest bardzo suchy
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Witam,
Mam prośbę do wszystkich z okolic Wrocławia.
Czy możecie mi polecić jakiś dobry sklep motoryzacyjne gdzie dostanę ową uszczelkę.
Byłem dzisiaj w kilku sklepach niestety nie mieli takiej.
POZDRAWIAM
Witam,
Dzisiaj znowu wybrałem sie do kilku sklepów samochodowych .
Niestety nie dostałem takiej uszczelki. Albo sklep w którym pokładałem największe nadzieje
Jusci napisał/a:
Inco Veritas
Sklep firmowy we Wrocławiu
pl. Strzelecki 12
tel. 071 32 89 217
został jakiś czas temu zlikwidowany
W związku z tym mam OGROMNĄ prośbę dalsze wskazówki?
Ewentualnie gdy ktoś znalazł u siebie i był wstanie mi ja odsprzedać, był bym wdzięczny.
Pozdrawiam
Mam takie oringi (u mnie to takie same jak na strzykawkach) Moge wysłać. Ale zaznaczam... Są używane, jednak w dobrym stanie. Chyba ze chcesz, to pogonię za nowymi, nie powinno być problemu z ich kupieniem.
Witam, wczoraj wstawiłem uszczelkę, trochę za dużą (8mm/4mm), ale już nie chciało mi sie więcej pedałować i zwiedzać nieznane dzielnice Wrocławia. Ciężko było ja wcisnąć, ale po 20 minutach wygrałem walkę z O-ringiem
Dzięki wielkie za wszelakie porady.
<<< Jak zostać klubowiczem ??? i czy warto w ogóle ?? >>>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum