Pytanie jest nastepujace:
Czy jezeli chce zdjac glowice zeby ja zawiezc do planowania to musze odkrecic kolektor ssacy (zdaje sie zr jest to 7 srub)?
W Haynesie w rozdziale poswieconym zdejmowaniu glowicy nie ma slowa o odkrecaniu kolektora dolotowego.
Pozdrawiam,
Marcin
_________________ Marcin
R25 1.4 Impression 2 ('02r)
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
teoretycznie nie
w praktyce zdecydowanie lepiej to zrobić, wymienisz przy okazji uszczelkę tegoż kolektora, i będziesz miał pewność, że przy planowaniu Ci nie uszkodzą (to jednak jest plastik, a szlifierki mają różne ograniczenia na stołach )
ps. to nie 8 śrub przypadkiem?
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
teoretycznie nie
w praktyce zdecydowanie lepiej to zrobić, wymienisz przy okazji uszczelkę tegoż kolektora, i będziesz miał pewność, że przy planowaniu Ci nie uszkodzą (to jednak jest plastik, a szlifierki mają różne ograniczenia na stołach )
ps. to nie 8 śrub przypadkiem?
Tak myslalem ze lepiej zdjac.
dzieks steryd.
ps. 7 srub i basta.
mt
_________________ Marcin
R25 1.4 Impression 2 ('02r)
zdjecie kolektorow jest niemalze obowiazkowe, bo glowice planuje sie kladac ja na specjalnej maszynie, ciezko by bylo zamocowac glowice z kolektorem, malo tego ja musialem nawet odkrecac ten kruciec od ukladu chlodzenia , ten co wkrecony jest w niego czujnik temp silnika
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum