lepiej już było wylać stamtąd to błoto
a 2 litry oleju jak wlałeś, to masz w skrzyni pod sam dach, i podejrzewam, że czasem będzie chlapać przez odpowietrzenie
Przypuszczam, że nie tylko przez odpowietrzenie...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 22:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jaja!!! skrzynia chodzi znowu elegancko a nic nie robiłem problemy z wstecznym ustały, teraz wchodzi i nie wyskakuje. Problemy trwały jakieś 3 dni i znikneły (już miałem jechać do serwisu)... może się coś poluzowało albo podszedł jakiś paproch...
Oleju narazie nie wymieniałem, bo zarówno stan i jakość jest OK. Mam przebieg 88tyś. km., myślę, że olej w skrzyni wymienię profilaktycznie po 100 tysiącach!
Pozdrawiam serdecznie
Ha! Po wspólnej wymianie oleju w skrzyni, za pomocą sTERYD-a - i tu wielkie dzięki, biegi wskakują dużo lepiej. A na dodatek okazało sie, że wymiana oleju to bardzo prosta sprawa, jeżeli tylko wie się którą śrubkę odkręcić... Rozmiar śruby 17 (o ile dobrze pamiętam). Poza tym przydaje się wężyk, lejek i trochę cierpliwości. I przede wszystkim wsteczny działa jak powinien.
w sumie w moim wypadku to bardziej było z ciekawości, ale chciałem sprawdzić jak skrzynia R65 by na tym chodziła i tak:
firma wieczorek & syn, która jest "dilerem" texaco w szczecinie nie posiada takiego oleju, a Pan przedstawiciel na Polskę północno - zachodnią (bardzo uprzejmy człowiek) potwierdził, że w okolicy dawno nie sprzedał tego oleju. Oczywiście nie widział problemu żeby dostarczyć 20- litrową bańkę, ale doradził, żeby lepiej przejechać się do serwisu do schwedt, gdzie napewno mają... ale już mi się nie chciało
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum