Jestem przed kupieniem opon zimowych do mojego auta i chciałbym poznac opinie na temat jakości i ceny w waszych samochodach.
Mam na oku opony FULDA KRISTALL MONTERO 185/65/R14 86 T oraz
BARUM POLARIS 2 185/65/R14 86 T.
potrzebuję opon o biezniku agresywnym ponieważ mieszkam w górach od niedawna dlatego moja wiedza jest ograniczona jakie opony zimowe nadaja się w górskie warunki:)
dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
_________________ Lovelek
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 09:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fuldy miałem w clio
rewelacyjne na śniegu miałem "przyjemność" holować na nich audi a4 po śniegu i bardzo dobrze łapały przyczepność, naprawde aż byłem zaskoczony i w górach też byłem i nie było problemu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jestem przed kupieniem opon zimowych do mojego auta i chciałbym poznac opinie na temat jakości i ceny w waszych samochodach.
Mam na oku opony FULDA KRISTALL MONTERO 185/65/R14 86 T oraz
BARUM POLARIS 2 185/65/R14 86 T.
potrzebuję opon o biezniku agresywnym ponieważ mieszkam w górach od niedawna dlatego moja wiedza jest ograniczona jakie opony zimowe nadaja się w górskie warunki:)
potrzebuję opon o biezniku agresywnym ponieważ mieszkam w górach od niedawna
No właśnie się zastanawiałem od kiedy Kalisz jest w górach.
Sam mam Polarisy w dwóch autach (Felicja kombi i R827), a teraz planuje założyć do R623 i nie narzekam, ale jeżdżę głównie po nizinach i w zimie jeżdżę bardzo ostrożnie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
właśnie o to chodzi że od maja kalisz przeniósł się na podbeskidzkie żywieckie:)
codziennie dojezdzam do pracy 50km w 1 stronę i raczej nizinnie to to nie jest:)
nie chcę kupować tanich opon ponieważ chodzi o nasze bezpieczeństwo bo jezdzimuy z kobietą około 3 tyś miesięcznie nie możemy sobie pozwolic na jakies niemiłe niespodzianki:) nie mówię że te za 200 zł bedą super ale to nie jest opona za 80zł która jest krzywa i miernej jakości.(jak dla mnie)
chyba jednak FULDA tylko 185mm czy 175mm??
185-powierzchnia i stycznośc z podłożem
175-lepiej się "wgryza"
i znów problem:)
_________________ Lovelek
Ostatnio zmieniony przez brendiks Pon Wrz 10, 2007 13:51, w całości zmieniany 1 raz
Odwieczny problem przy kupnie jakie. Obecnie sam zastanawiam się nad wymianą i chyba musiałbym w zimowych warunkach przetestować, żeby mieć pewność, że to te. Ostatnio jeździłem na Dębicy Frigo i było ok. Teraz zastanawiam się nad 185/65/R14 86T - Dębica Frigo 2, Barum POLARIS 2 oraz Firestone WINTERHAWK podobno bardzo ciekawe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum