Mam pytanko ostatnio zobaczyłem że zaczeło mi troche znosic autko jak myslicie czy powinienem ustawić zbieznośc i czy to może cos pomóc??? Pozatym byłem u mechanika ostatnio poniewaz cos z grzechotałao w kołach przy skręcaniu kierownica mechanik powiedział że to może byc łożyska amortyzatora ale mam tro sprawdzic i jak będe kręcił kierownić czy będzie się ta sprężyna w kole obracać co o tym myślicie narazie od kąd od niego przyjechałem nic sie nie dzieje.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 21:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 21:13
Najpierw wypadałoby sprawdzić ciśnienie w oponach. Potem ewentualnie stan zawieszenia i układu kierowniczego a na końcu ustawianie zbieżności. Szkoda ustawiać jeżeli za chwilę się okaże, że jakiś sworzeń jest do wymiany, bo po wymianie takiego elementu operację ustawiania zbieżności trzeba i tak powtórzyć.
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 12:46 Ten sam problem albo jeszcze gorzej.
Witam. Ja mam podobny problem. Przy zmianie opon zauważyłem że są ścięte od wewnętrznej strony. Pojechałem do diagnosty który stwierdził że zbieżność jest dobra ale są złe kąty pochylenia sworznia (samochód jest "rozkraczony" z przodu) Niestety wg diagnosty nie ma regulacji w tym zakresie. Czy są jakieś metody regulacji? Czy pomoże wymiana sprężyn? Czy można zakupić jakieś mimośrody do mocowania kielicha amortyzatora lub dolnego wahacza?
Pozdrawiam Tomasz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum