Dzisiaj mając chwilę wolnego czasu postanowiłem, że w moim aucie wybielę sobie pomarańczowe kierunkowskazy. Po przeczytaniu i zapoznaniu się z instrukcją podaną gdzieś na forum zabrałem się do pracy. Niestety już na samym początku natknąłem się na kłopoty, po odkręceniu śrub mocujących lampy za nic nie mogłem ich wyjąć z samochodu chociaż nie były niczym przymocowane i ruszały się na lewo i prawo. Nie pomogły próby odginania przykręconego zderzaka. Dlatego zamocowałem reflektory ponownie do samochodu i narazie jestem zmuszony jeździć z pomarańczowymi kierunkowskazami:( Moje pytanko brzmi czy do zdjęcia reflektorów należy demontować zderzak???? Bo jeżeli tak to sobie chyba daruję patrząc na skorodowane śruby mocujące zderzak.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 22:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 22:58
Ja nie pomogę bo w 200kach nie siedzę, ale jest coś takiego jak Rave i tam znajdziesz wszystko co potrzebujesz wiedzieć. Poszukaj go na stronie klubowej i ściągnij sobie. Ewentualnie wpisz w szukajkę "rave" i poszukaj informacji na jego temat.
Późno już trochę więc nie mam czasu teraz na dokładne tłumaczenie, przepraszam. Jak coś to dopiszę jutro więcej info.
... Moje pytanko brzmi czy do zdjęcia reflektorów należy demontować zderzak???? ...
jeśli nie chcesz niczego pourywać to niestety musisz ściągnąć przedni zderzak, by wyciągnąć reflektory ... a przynajmniej popuścić jego wszystkie mocowania od góry choć tą metodę mniej polecam
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
jeśli nie chcesz niczego pourywać to niestety musisz ściągnąć przedni zderzak, by wyciągnąć reflektory ... a przynajmniej popuścić jego wszystkie mocowania od góry choć tą metodę mniej polecam
Zgadzam sie w 100% Da radę bez kompletmnego ściągania, ale trzeba górę popuścić i odkręcić śrubę schowaną za tablicą rejestracyjną, odgiąć z czuciem i powinny lampy wyjść
Dzięki panowie Ja te z góry 4 śruby odkręciłem ale zapomniałem o śrubach przy tablicy rejestracyjnej. Dlatego pewnie pomimo delikatnego odginania zderzaka za nic nie mogłem wyciągnąć reflektorów. Na weekendzie spróbuję ponownie zabrać się za to zadanie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
... ale zapomniałem o śrubach przy tablicy rejestracyjnej....
pod tablicą rejestracyjną jest tylko jedna śruba i trzy pod dolną krawędzią zderzaka
... i jeśli jednak zdecydujesz się na odginanie zderzaka to uważaj na jego mocowania z nadkolami (lubią się oberwać)
[ Dodano: Czw Wrz 20, 2007 20:53 ]
dodałem Ci obrazek z Rave byś wiedział gdzie i co kręcić
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum