Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 09:19 [R214Si 1.4 '96] Jakie opony na 14" felgi?
Witam, moje pierwsze pytanie W tym momencie mam zalozone gumy Continentala 195/60R14, ale strasznie sparciale takze musze zmienic.
Niestety jak juz sie zorientowalem, rozmiar taki jest dosc niespotykany i raczej nie seryjny, co byscie polecili rozmiarowo z letnich oponek na alu felgi jak na fotce ( http://www.rlyeh.pl/galle...ge.php?pos=-602 )? Nie bedzie problemu z wielkoscia 65?
Czemu uważasz że mało spotykany rozmiar???Ja takie mam 195/60 R14 Barum Bravuris -fajnie wyglądają i dobrze się spisują .Podaje link do tych opon ja mam te z rowkiem po środku a jak chcesz to kiedyś moge podesłać fotke jak się prezentują na alumach
http://www.opony.com.pl/o...ku=letnie&link=
Szukalem na Allegro i malo jest dokladnie takich, znajomy mi poleca 185/65R14. Narazie planuje kupic uzywane, bo jeszcze trzeba auto zarejestrowac i ubezpieczenie kupic
Z nowek znalazlem wlasnie Bravuris i Debice Furio w normalnych cenach (czyt. ~170zl za szt.).
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 14:38
Tak rozmiar 185/65/14 bedzie Ci jak najbardziej pasowal Sam jezdze na takowym tzn. Dayton D110 i sobie bardzo chwale ale mysle ze gdybys chcial kupic 195/65/14 to tez by spasowaly sa wieksze chyba o okolo 12- 15 mm na srednicy a to nie za duzo
Szukalem na Allegro i malo jest dokladnie takich, znajomy mi poleca 185/65R14. Narazie planuje kupic uzywane, bo jeszcze trzeba auto zarejestrowac i ubezpieczenie kupic
A nie są za wysokie 185/65 R14???
Fabrycznie mają być 175/65 R14 a 185 R14 mają być /60.
Ja mam michaliny energy włąśnie w rozmiarze 185/60 R14 i spisują się idealnie.
No wlasnie sie zastanawialem czy nie beda za duze, ale skoro koalaup nie narzeka na taka kombinacje.. Poszukam jeszcze 60'tek, znajomy z typu 30 lat w oponach, takze raczej mozna polegac na jego wiedzy.
Bo się go mało spotyka. Żadne auto nie ma chyba fabrycznie takich opon, a podaż też nie jest wielka.
Yog-Sothoth napisał/a:
No wlasnie sie zastanawialem czy nie beda za duze, ale skoro koalaup nie narzeka na taka kombinacje..
Tu chodzi o przekłamania licznika i porównanie średnicy takich kół ze średnicą kół fabrycznych. Każda odchyłka to błędne wskazania prędkościomierza i licznika kilometrów oraz różnica w dynamice auta (im mniejsza średnica, tym lepsze przyspieszenie).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
a jaka ma sie sprawa z samymi felgami, czy podpasuje tu inny producent np VW (4x 100) albo Honda, jak jest z otworami centującymi - czy są takie same ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum