Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 73 Skąd: wołomin
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 15:38 r600 problem z gwizdkami
Witam
Za cholere nie moge przeprowadzic kabla z podszybia gdzies pod deske lub gdziekolwiek indziej. U kumpla od razu byly a u mnie nie ma i nie moge nic tam podlaczyc.
Mial ktos taki problem?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Lewa strona: Odkręcamy dolną osłone kolumny kierownicy, wyciągamy zaślepkę głośniczka latareczka w łapkę świecimy w otwór po zaślepce i od dołu przeciągamy kabelek nawinięty na jakiś sztywny drut (w strone światła ).
Prawa strona: j.w. tylko w tym wypadku odkręcamy schowek.
Ja tego dokonalem przy pomocy elastycznej linki stalowej, nie bylo latwo, ale jakos poszlo.
Dodam tylko, ze szybko zmienilem miejsce montarzu "gwizdkow" , na "trojkatne maskownice lusterek w drzwiach" i efekt jest o niebo lepszy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dodam tylko, ze szybko zmienilem miejsce montarzu "gwizdkow" , na "trojkatne maskownice lusterek w drzwiach" i efekt jest o niebo lepszy
No właśnie słyszałem u Ciebie i jest git!
Niedawno zakładałem u siebie i na początku założyłem na maskownice lusterek. Nie podobało mi się to wizualnie i coś mnie podkusiło żeby założyć w oryginalne miejsce i dla mnie efekt jest zadowalający.
Chyba wszystko zależy od rodzaju gwizdków. Ja kupiłem jakieś Philipsy polecane na jednym z forów car audio.
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 18:42
no wlasnie mam problem bo nawet pol metra drutu tam zmiescilem a na dole go znalezc nie moglem
ale widze ze sie da to bede probowal
a tak z innej beczki
w czasie jazdy wypadl mi schowek (ten po lewej stronie kierownicy), czy moglby ktos spojrzec od dolu i ewentualnie zrobic zdjecie jak ma byc zachaczona sprezyna zeby dobrze trzymala ten schowek
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 18:41
naprawde wielkie dzieki wszystkim za pomoc
thef tak czulem ze ma tak byc
tego rovera mamy w domu juz 7 rok, przejolem go z ojca na syna hehe i oceniam na swietny, bezawaryjny woz
to znaczy że wywierciłeś dziury w tych maskownicach i wsadziłeś tweeter??
Nie, nic nie wiercilem , no moze poza otworem na przewody.
Zestaw mialem JBL i w srodku byly ruznego rodzaju uchwyty do tweterow. Ja wybralem ten, ktory przykreca sie do plaskiej plaszczyzny i wklada sie do srodka glosnik.
KRYS napisał/a:
Bardziej mi chodziło o to czy ciągnąć kabel do kostki ISO czy jest inny sposób
Ja u siebie zrobilem tak : w drzwiach prezdluzylem kabel od glosnika o okolo +/- 50 cm, do glosnika podpielem podobnej dlugosci przewod, twetter dostal dluzszy przewod z racji tego, ze sie znajduje wysoko. Wywiercilem otwor w showku drzwi(w dolnej jego czesci, od strony zamka, nie zawiasow, po wewnetrznej stronie ) i tam umiescilem zwrotnice.
Prezwody nalezy dobrac(na dlugosc) bardziej na oko, i nie moga byc za krotkie, inaczej nie zamontujesz boczku drzwi.
Zwrotnice owinolem cienka gabka, zeby mi nie brzeczala podczas jazdy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum