Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 15:37 [R25 1.4 2000r] bardzo duże spalanie:(
witam mam rovera 25 i niestety jestem nie zzadowolony z jego spalania . auto potrafi spalic 13 litrów w cyklu mieszanym -myslę ze to przesada:czy to może być sonda lambda. niestety w aucie są 2 i ich wymiana może troszkę kosztować:)czy ktoś wie jakie jeszcze mogą być przyczyny????????/pozdrowienia:P)
mam pytanko czy mogę założyć do mojego rovera-25 1.4 sonde lambda od rovera np 200 sonda wygląda podobnie - różni sie wtyczka ale to nie problem .mam taką sonde i zastanawiam sie czy mage ją założyć. z góry dzieki:)
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Wrz 24, 2007 17:59, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 15:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 15:46
wtryskiwacze mogły się popsuć
a sondę bardzo łatwo da się sprawdzić
wyjmij jedna ze świec i zobacz czy czasem nie jest okopcona
jak jest okopcona to znaczy ze ma zbyt bogatą mieszankę czyli na 90% sonda padła
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
janusz.junak jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na obowiązującą na naszym forum ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
[ Dodano: Nie Wrz 23, 2007 17:53 ]
janusz.junak napisał/a:
...auto potrafi spalic 13 litrów w cyklu mieszanym...czy ktoś wie jakie jeszcze mogą być przyczyny?...
informacje na Twoje pytanie są dostępne między innymi tutaj czyli w technicznym FAQ na naszej stronie głównej
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum