Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
W miniony piątek kupiłem Roverka 400, 1.6 rocznik 1999, wersa Silverstone. Niestety nigdzie w aucie nie znalazlem klucza do antykradzieżowych dekli na alufelgach. Bez nich nie da się odkręcić koła.
Zdjęcie tych alufelg, są to oryginalne felgi Rovera dla tego modelu:
EDIT
Zbliżenie otworu na klucz:
POMOCY! Czy ktoś wie, gdzie taki klucz kupić? Ew. może któryś z Forumowiczów z Krakowa mógłby mi pomóc dorobić taki klucz?
pozdr.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 22:57, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w każdym porządnym automoto dokupisz
Niestety są z plastiku
Ja sobie dorobiłem z nakrętki koronkowej M10 z długą koronka wycinając co drugi ząbek i przypiłowując odpowiednio
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
nietety nie,
chyba, że przełożysz śrubki na te co do niego są dodane
ale myślę że dorobienie nie byłoby trudne
na oko potrzebujesz tylko nakrętki odpowiedniej średnicy, i trzeba ją troszkę spiłować
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jeżeli masz dryg złotej rączki to dorób sobie kluczy. Weź nakrętkę i spiłuj ją do odpowiedniego rozmiaru. W środku pilnikiem możesz pozbyć się gwintu. Następnie przyspawaj do jakiejś rurki nakrętke- żeby było Ci wygodniej operować to na górze rurki czy malutkiego kątowniczka możesz przyspawać poprzeczkę. Wuala i klucz powinien być gotowy.
ps. Chyba, że bolec znajdujący się w środku wymaga wciśnięcia, wówczas zaspawaj dziurę w nakrętce.
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 125 Skąd: Krak-uff
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 14:36
Dzieki! Będę się starał wykombinować jakiś domowej robotu klucz u ślusarza przed weekendem, inaczej nie pojadę w trasę...
Tak z ciekawości, wygląda jakby Rover wzorował środek felgi Silverstone na modelu Borbet Design A, zobaczcie na obrazek - na deklu jest identyczna śruba jak na moich felgach:
UPDATE
[ Dodano: Sro Wrz 26, 2007 15:12 ]
Rozwiązanie problemu okazało się prostsze niż sądziłem!!!
Wcale nie trzeba dorabiać jakiegoś nietypowego klucza - wystarczy kupić Torx Secure S2 T55
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum