Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 08:55 [R414] Alarm nie uruchamia silnika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
mam taki problem gdy wyjołem akumulator do ladowania rozkodowal sie chyba alarm albo cus gdy wlozylem akumulator wszystkie kontrolki sie swieca wszystko dziala git tylko jest przerazajacy mnie juz dzwiek OIOIOIOIOIOI silnik w ogole nie startuje dodam ze nie posiadam pilota dostalem jakis tam kod ale nie wiem co mam teraz z tym zrobic
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 31, 2010 14:17, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 08:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na początku napisz rok auta a najlepiej wpisz w profil.
Jeżeli nie masz pilota a powinieneś mieć dwa piloty w komplecie z dwoma kluczykami a posiadacz blaszkę z czterocyfrowym kodem immobilizera to poszukaj na stronie roverki.pl jest opisany sposób na awaryjne odblokowanie immo przy pomocy kombinacji przekręceń w lewo i prawo kluczykiem w zamku. Zakładam że 400 masz nowszą bo czy to działa w kanciaku tego nie wiem.
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 09:47 Re: [R 414i] alarm nie uruchamia silnika
pzd napisał/a:
mam taki problem gdy wyjołem akumulator do ladowania rozkodowal sie chyba alarm albo cus gdy wlozylem akumulator wszystkie kontrolki sie swieca wszystko dziala git tylko jest przerazajacy mnie juz dzwiek OIOIOIOIOIOI silnik w ogole nie startuje dodam ze nie posiadam pilota dostalem jakis tam kod ale nie wiem co mam teraz z tym zrobic
po wyjęciu akumulatora z samochodu lub jego rozłączeniu należy zsynchronizować pilota z systemem alarmowym samochodu poprzez czterokrotne naciśnięcie na pilocie przycisku zamykania ...
jeśli nie posiadasz pilota (jakim cudem Ci auto działało dotychczas ) pozostaje Ci jak najszybciej zaopatrzyć się w niego i zaprogramować w warsztacie z TestBookiem
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 163 Skąd: chorzow
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 18:57 Re: [R 414i] alarm nie uruchamia silnika
witam
pod kierownica z lewej strony jest skrzynka z bezpiecznikami wyciagnij nr. 6
(pierwszy od lewej jest spare czyli zapas czyli 7 )
jak to zrobisz wylaczysz sterowanie centralnym zamkiem, ale centralka alarmu bedzie wysylac sygnal do komputera i auto odpalisz, i przestanie dioda migac jeszcze.
pod kierownica z lewej strony jest skrzynka z bezpiecznikami wyciagnij nr. 6
(pierwszy od lewej jest spare czyli zapas czyli 7 )
jak to zrobisz wylaczysz sterowanie centralnym zamkiem, ale centralka alarmu bedzie wysylac sygnal do komputera i auto odpalisz, i przestanie dioda migac jeszcze.
centralka wtedy nie będzie wysyłać sygnału do komputera i nie odpalisz, tyle tylko, że nie będzie słychać i nie będzie migać dioda
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 12:05 Re: [R 414i] alarm nie uruchamia silnika
areek napisał/a:
...wyciagnij nr. 6
...jak to zrobisz wylaczysz sterowanie centralnym zamkiem, ale centralka alarmu bedzie wysylac sygnal do komputera i auto odpalisz, i przestanie dioda migac jeszcze.
to by chyba był najprostszy sposób na odjechanie nie swoim ROVERkiem ...
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
a posiadacz blaszkę z czterocyfrowym kodem immobilizera
Kod immo nie jest zapisywany na blaszce, tylko na tzw. karcie kodowej. jest ona plastikowo-papierowa i ma wielkość podobną do karty kredytowej.
Na blaszce jest kod kluczyków.
areek napisał/a:
odpali , nie odpalilby jesli odlaczysz rownoczesnie 15 i 6 co wynika ze schematu rave i wlasnego doswiadczenia
Czy ktoś to może zweryfikować?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum