Dzięki Brt za podpowiedź z tą dokumentacją RAVE. Fajna jest.
A jeśli chodzi o zegarek to chyba sie domyślam co w nim jest.
To jest wersja clock/radio display i być może działa jeśli jest zamontowane oryginalne radio, a tego nie ma. Ale jeszcze to sprawdzę.
Czy podobnie jest w [R75 2.0CDT '02]? Podświetlenie działa poprawnie ale niestety nie mam oryginalnego radia – może być to powodem ze zegar nie działa? Czy istnieje możliwość by działał przy nie oryginalnym radiu?
Nie wiem, czy to może być to, ale ja miałem podobnie po próbie podłączania radia. Otóż niechccący doprowadziłem do zwarcia i tak jak u Ciebie podświetlenie zegarka działało, ale cyferek nie było widać. Okazało się, że przepaliłem jeden z bezpieczników w skrzynce w komorze silnika (nr 8 zdaje się) - chyba 15 ohm'owy. Sprawdx, może to to.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Faktycznie w instrukcji pisze ze ma być tam 15A (F8 15 A M47R Fuel burning heater (FBH).) ale u mnie siedzi w skrzynce 20A i on się zgadza z opisem w w skrzynce, skąd ta nieścisłość? P.S zegarek niestety dalej nie dział
Wezcie pod uwage, że ja mam R45, a sprawa tyczy się R200, więc mogą być różnice. Można zerknąć do RAVE do układów elektrycznych (tam znalazłem rozwiązanie swojego problemu). Niestety w pracy nie mam do niego dostępu, więc albo ktoś mnie wyręczy, albo zerknę po 17-tej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam ponownie,
Sprawa (ta moja) dotyczy R 75, no bezpieczniki już wszystkie po drodze do zegarka sprawdziłem i są wszystkie OK Zamierzam jednak wymienić radio (obecne za bardzo nie pasuje do R 75) i porozglądam się za oryginalnymi, może wtedy zegarek się obudzi do życia…
Nowe radio już sprawiłem sobie i wmontowałem, niestety zegar dalej nie działa, próbowałem zresetować go ale nic, wiec musze zegarek wyciągnąć. Przednia desce już ściąłem jednak trzyma się na kabelku widocznym na zdjęciu. Czy wiecie jak go odłączyć ? czy po prostu wystarczy go sunąć (tak jak zaznaczyłem to strzałka) ?
A mi zegar działa ale cyferki ledwie widac czy to tez moze byc przyczyna braku orginalnego radia czy brac sie za sprawdzanie bezpieczników i samego zegarka??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum