Wysłany: Czw Lip 19, 2007 13:59 [MG ZR 105] Problem z bezpiecznikiem od wycieraczek
Witam, mam taki drobny problem, pada mi bezpiecznik co jakiś czas od tylnej wycieraczki, jest założony aktualnie 15 A taki jak powinien być, czy bardzo naraze instalację jak włożę 20 A ?
Ostatnio zmieniony przez Spiro Czw Lip 19, 2007 14:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 13:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Problemem jest też zły tytuł wątku.
Poczytaj proszę zasady kącika i zmień tytuł wątku.
Spiro napisał/a:
pada mi bezpiecznik co jakiś czas od tylnej wycieraczki, jest założony aktualnie 15 A taki jak powinien być, czy bardzo naraze instalację jak włożę 20 A ?
Sprawdź wiązkę przewodów idącą do tylnej klapy. na pewno tam się robi jakieś zwarcie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Jak masz zwarcie, to to nie pomoże, a jak 'tylko' przeciążenie, to auto możesz spalić
Posłuchaj Pitera, to na 99% wiązka tylnej klapy a pozostały 1% to reszta kabelków
Dzięki za odpowiedź, sprawdzę to, a czy ten plastik (obudowa) jest na jakieś zatrzaski ? ponieważ jak odkręciłem 2 śrubki to nie chciało to zejść, nie chciałem też niczego połamać więc zostawiłem to w spokoju na jakiś czas.
tak. jest na zatrzaski i trzeba jak z kobietą: delikatnie ale zdecydowanie a "słynna wiązka" jest pomiedzy klapą a nadwoziem w takiej harmonijkowatej gumie po prawej stronie jak otworzysz bagażnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum