Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 15:44
A tego śmiesznego czujnika nie muszę mieć od kompletu? Tak?
Wystarczy że podmienię centralkę w bagażniku i piloty które są do niej i po sprawie?
I czy od anglika kable będą w ten sam sposób spolaryzowane?
No i jedno pytanie ostateczne, na które bym chciał znać odpowiedź: Czy mój pilot może się rozkodować? Jeśli tak to czy jest możliwość ponownego zakodowanie(zaprogramowania) bez kodu immo? Czy w autoryzowanym serwisie ktoś coś z tym by zrobił?
To wyszło aż 3 PYTANIA
A tego śmiesznego czujnika nie muszę mieć od kompletu? Tak?
Szczerze mówiąc, to nie wiem...
mcteusz napisał/a:
Nie widzę powodu, dla którego miałoby z nimi być jakoś inaczej.
mcteusz napisał/a:
No i jedno pytanie ostateczne, na które bym chciał znać odpowiedź: Czy mój pilot może się rozkodować? Jeśli tak to czy jest możliwość ponownego zakodowanie(zaprogramowania) bez kodu immo?
Nikt jeszcze z ludzi obecnych na forum przez ostatnich "n" lat nie kodował tego pilota.
Nie wiem, czy jest możliwość. Trzebaby zapytać w byłym ASO jakimś...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 16:01
piter34 napisał/a:
mcteusz napisał/a:
Nie widzę powodu, dla którego miałoby z nimi być jakoś inaczej.
Tak zapytałem bo jak np. wymieniałem panel od podnoszenia i opuszczania szyb to ni diabła tam nic od anglika nie pasuje...
Ale zbierając do kupy to na razie ten temat uważam dla mnie za zakończony i jakbym dowiedział się czegoś nowego to będę pisał.
Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam.
Tak zapytałem bo jak np. wymieniałem panel od podnoszenia i opuszczania szyb to ni diabła tam nic od anglika nie pasuje...
No tak, ale tam masz kwestię tego, że szyba kierowcy ma opcję opuszczania "one touch", a pozostałe nie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 21:49
maciej napisał/a:
mcteusz napisał/a:
No tak, ale tam masz kwestię tego, że szyba kierowcy ma opcję opuszczania "one touch", a pozostałe nie.
No niby tak, ale tam żaden z przycisków nie działał tak jak trzeba.... Zupełnie inaczej spolaryzowana wiązka....
Ale to nie ważne. Miałem już zostawić ten temat ale wpadła mi do głowy jeszcze jedna myśl. Potrzebuję aby ktoś kto ma taki pilot jak ja (i oczywiście działający) sprawdził jego działanie. Otóż np. przez kamerkę telefonu można zobaczyć że pilot coś wysyła lub nie. Z tego co się orientuję to aby pilot mógł wysyłać jakiś kod to dioda od podczerwieni powinna cały czas mrugać z jakąś tam cząstotliwością przy wciśniętym przycisku (tak jest np. w pilocie od TV). Moja błyska tylko raz i koniec. Ale że się na tym nie znam jako fachowiec to czy ktoś mógłby sprawdzić jak jest u niego? Tylko na w miare dobrej kamerce, bo na słabej będzie się wydawało że dioda cały czas świeci.
Bo może to tylko pilot coś nie tak robi. A może jest ktoś w Białymstoku kto ma taki pilot?
Przepraszam że się tak dopytuję, ale chciałbym to jakoś wykombinować a FORUM chyba w końcu jest do szukania rozwiązania.
Witam więc tak mam ten sam model roverka sprawdzilem pilota i w momencie naciśnięcia na pilota mam jeden 1 sekundowy błysk natomiast światelko kontrolne świeci tak dlugo aż niepuszcze przycisku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum