Wysłany: Sob Paź 06, 2007 17:48 [214 SI 1999 r.] odpalił po 5 latach
Witam wszystkich i dziękuje za pomoc.
Dzisiaj wsadziłem nową pompę walbro i odpalił po 5 latach stania w garazu na pierwszy dotyk. Wszystko jest sprawne i działa.
Przy okazji: ile moge za niego żadać. 1999 rok , przebieg 18 tys km, klima 2 poduchy, welur, el szyby, radio,metalik ani jednej ryski na lakierze. Jak z salonu- tylko geometira "poprawiana" przez ASO. Zapomniałem dodać drewno na kokpicie, chromowane listwy na progach -m podobno nie wszystkie mają, halogeny
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez asik Sob Paź 06, 2007 18:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 17:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tez tak mysle ,że nikt nie uwierzy ,ze taki przebieg, ale to przecież mozna sprawdzić po elementach. Apropos zmiany płynu chłodniczego. CZekałem w/g instrukcji zmiany i załączał mi się wentylator ale ten od strony grila a nie ten od strony silnika. Myslę , ze powinien załączyc sie wentylator własnie od silnika a nie od klimy.
pozdro...
Ja kupiłem z '98 z abs, 2x airbag no i pełna elektryka (lusterka, szyby) z małym przebiegiem za 9500 zł. Cena rynkowa w róźnych ubezpieczalniach mojego roverka to 9300 zł (tak podawali gdy się o to zapytałem). Wydaje mi się że możesz śmiało dac min 14000 zł.
Stał w suchym garażu, co miesiąc był odpalany z włączniem klimy i jeżdzony kółeczko przed garażem.Ostatnie 5 miesięcy stał z suchym bakiem. Dlatego pompa padła.Brak śladów jakiejkolwiek korozji. Wymieniłem olej ( syntetyk Mobil 1 0/40W (taki jaki zalali na początku) oraz wymieniłem wszystkie płyny. NIe wiem czy wymieniać pasek rozrządu(wzrokowo jest OK)
pozdrawiam
Witam
Do sadu to ja dałem swoje auto, rozpiłowali sruby mocujące przednie amortyzatory bo złe były pochylenia koła itd. Auto banan- fabrycznie. Wszystko na gwarancji i w autotyzowanym salonie ( Olszowiec) i przegrałem po 6 latach. Nasze sądy są przesiakniete korupcją. Zostało mi tylko uruchomić i jeżdzic mimo , .ze rzeczoznawca sądowy orzekł , ze auto zagraża bezpieczeństwu ruchu itd.itp. Nie ma sprawiedliwości w tym kraju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum