Mam kilka pytań odnośnie regulacji świateł:
-po I: czy fabryczna regulacja wysokości świateł ma "swoją" osobną wiązkę na odcinku regulator-silniczki czy "idzie" z wiązką silnika?
-po II: od jakiego auta dobiorę silniczki do regulacji lamp? czy pasują od innych modeli ROVERa? od 400 raczej nie ze względu na długość "popychacza"
z góry dzięki za odpowiedzi..
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 08:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Byłem zmuszony wymienić przednie lampy i z konieczności kupiłem nowe z reg.elektryczną (manualnych nie było a wcześniej miałem manualne). Pozostaje mi teraz założyć silniczki żeby była możliwość ich ustawienia. Albo założę same silniczki albo komplet z regulacją (o ile jest osobna wiązka).
Dzięki za wskazówki. Wiązka to nie problem, na chwilę obecną pilniej potrzebuję silniczki bo nie mam możliwości zablokowania "luster" lamp i świecę po czubkach drzew..
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 14:33
Silniczkow poszukaj na allegro. Ja jakis czas temu kupilem taki.
Co do regulacji to walczylem z tym troche bo tez wymienialem reflektory i byl problem z ustawieniem z uwagi na to ze w przeszlosci moj samochod mial stukniety przód. Efekt byl taki ze pomimo maksymalnego obnizenia, reflektory i tak swiecily za wysoko.
Ja chcialem zastąpić silniczki regulacją manualną. Nagwintowałem grubszy gwóźdź, w kawałek plastiku wkleiłem nakrętke i wkręciłem w nią gwóźdź. Łepek gwoździa zaczepiłem w zaczep w reflektorze, a plastik z nakrętką przykleiłem do reflektora. W ten sposób miałem pełną regulację odbłyśnika.
Szkoda mi bylo troche tych silniczków, bo lezaly na półce niewykorzystane. Przedłużyłem w nich bolce tak, że można bardziej pochylić odbłyśnik i teraz znów mam elektryczną regulację świateł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum