Wysłany: Wto Paź 09, 2007 14:56 [R620] Części we Wrocławiu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Proszę o pomoc. Potrzebuję jakiegoś sklepu z częściami do Rovera we Wrocławiu oprócz Fatimexu. Szukam pompy sprzęgła i siłownika do sprzęgła do mojego Rovera 620 diesel z 1996r. Obdzwoniłem już kilka sklepów, które się ogłaszają na necie i nikt nie ma tych części.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 05, 2011 22:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 14:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ten sklep znam .Chodziło mi o sklep we wrocławiu który nie marudzi że to rover ,że trzeba sprowadzać części... Dałem auto do warsztatu i mechanik powiedział że padła pompa sprzęgła i siłownik przydało by się wymienić.
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 20:08
Ja bym radził wymiane gumek a nie całych elementów - niepotrzebna strata kasy... całe elementy dostaniesz najprawdopodobniej w byłym aso rovera ale koszt może być kosmiczny
Ja bym radził ci się jeszcze udać do aso hondy i zapytać się o części do hondy accord z końcówki lat 90 z silnikiem diesla - to ten sam silnik , ta sama skrzynia i ogólnie to to samo....
No i pompka (siłownik też może się gdzieś znajdzie też moze się znajdzie) z allegro :
Znalazłem na stronie inter carsu pompke:
"
Pompa sprzęgła
HERTH+BUSS JAKOPARTS
J2504002
Pompa sprzęgła
Informacje Inter Cars o towarze
indeks: J2504002
Cena brutto: 134,85 zł
nazwa: Pompa sprzęgła HONDA
opis : Pompa sprzęgła HONDA Accord (CB) 01.90-03.93
producent: JAKOPARTS
W MAGAZYNIE: 2
Ograniczenia
Jakosć: ORIGINAL HERTHBUSS
Średnica [cal]: 5/8
"
i nieco tańszą:
"
ompa sprzęgła
SANYCO
SAN21200
Pompa sprzęgła
indeks: SAN21200
Cena brutto: 96,50 zł
nazwa: Pompa sprzęgłowa
opis : Pompa sprzęgłowa HONDA Accord (CB) 01.90-03.93
producent: SANYCO
W MAGAZYNIE: >9
Ograniczenia
"
A siłowniki (wysprzęgliki) niestety stan zerowy w magazynie (może da się zamówić)
ceny wysprzeglików od ~84 do ~188
mam pytanie czy ta
ompa sprzęgła
SANYCO
SAN21200
Pompa sprzęgła
indeks: SAN21200
Cena brutto: 96,50 zł
nazwa: Pompa sprzęgłowa
opis : Pompa sprzęgłowa HONDA Accord (CB) 01.90-03.93
producent: SANYCO
W MAGAZYNIE: >9
Ograniczenia
będzie pasować do rovera 600 i drugie pytanie czy ta firma cos jest warta bo szkoda kupić coś i potem zmieniać na inne jak po kilku tys km padnie stara wytrzymała 240 tys km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum