Prawdopodobnie tak - powinien pasować 1:1, ale w przypadku MGF różnice nie powinny być duże.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 18:24 Re: [ZR MGF itp.]Podobieństwo silnika MG ZR i MGF
jerzu napisał/a:
Tak jak w temacie. Czym się różnią te silniki? W jakich jeszcze autach występował silnik 1.8 VVC? W wersji 160 KM
Różnią się tym czym starsze silniki Roveroskie od nowszych czyli troszke innymi wałkami, moowaniem wałków na głowicy (nie mam siły mysleć na tehnicznymi terminami ) i pokrywą, zreszta znawcy tematu sie zapewne odezwą. Silnik z MGF'a jak i z MG ZR'a będzie pasował do 200, bo zarówno jeden jak i drugi pasuje do serii 100 a tam jest znaznie mniej miejsca. Tu masz info o silnikach w MG f/TF --> http://www.mgf.ultimatemg...ine_options.htm
Jest postep znalazlem goscia ktory ma 3 silniki z MGF (2001)i jeden z rovera 200 coupe(1997). Jak na pierwszy rzut oka rozroznic silnik 145 i 160 koni?
[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 15:09 ]
Jaka jest skrzynia przy tym silniku?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Art Bizar.
W niedzielę oglądaliśmy na spocie w Warszawie MG ZS, którego mają na sprzedaż.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
JA tam nie wiem kto to Ale wazne ze maja silnik Tak w ogole to moze zadam tutaj pytanie. Duzo byloby klopotu zeby wykrzesac 160 koni ze 145 konnego auta? Kupilbym tloki od 160 bo wiem ze to napewno jest inne. Ale co jeszcze? jakies pomysly?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum