Wysłany: Pią Paź 19, 2007 20:24 [R400] Problem z parowaniem przedniej szyby
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam
Moj problem moze wydawac sie prozaiczny ale mnie doprowadza juz do szewskiej pasji.A mianowicie,w czaie deszczu okropnie paruja mi szyby.A najgozej przednia.Nawiew pracuje ale mam wrazenie ze nie w 100% .N desce rozdzielczej pod szyba sa otwory wentylatora,i po przełączeniu na nawiew szyby powietrze pompowane jest tylko przez otwory na srodku deski.Nie czuje sie powietrza z tych małych po bokach.Czy spotkaliście sie już może z takim przypadkiem??? Próbowałem juz róznych ustawien nawiewu.tzn na maxa ciepło,na maxa zimno,oraz na maxa pół na pół.Nawt z uchylonymi szybami,oraz z obiegiem wewnetrznym.Pomocy;)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 23:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 20:38
Sprawdz filtr kabinowy
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
A myślałem, że nigdy tego nie napiszę. Lenistwo, lenistwo i jeszcze raz lenistwo. Wystarczyło w "szukajce" wpisać np. filtr kabinowy.
Ale proszę
http://www.filtron.com.pl...ukcje/1087k.pdf
Klimatyzacja tez juz była grana....ale nie wydaje mi sie zeby do odparowania szyby to był jedyny rozsany sposob....Jak ustawiacie pokrętło nawiewu w celu odparowania szyby? czy na maxa zimno? czy pół na pół ? czy z obiegiem wewnętrznym??? Uchylonymi szybami??? Kazda rada jest na wagę złota;)
Jeżeli zaparowanie to taki problem to:
- dmuchawa na 3
- temperatura prawie max.
- nawiew na szybę i nogi
- szyby zamknięte
- obieg wewnętrzny nie zamknięty
- włączona klima
U mnie działa błyskawicznie, jeżeli u ciebie nie to pozostaje sprawdzenie filtra kabinowego, pod wykładziną nie ma wilgoci oraz czystość szyb (ma naprawdę duże znaczenie).
Zaparowanie to problem roverków ale przy sprawnej klimie do pokonania. Raczej u większości szybko zaparowują nie tylko u ciebie.
_________________ DEBEC
Ostatnio zmieniony przez DEBEC Pią Paź 19, 2007 23:33, w całości zmieniany 1 raz
Myślisz ze może miec to jakiś związek z filtrem kabinowym??? Czy u ciebie jak włączasz nawiew podszybia to idzie powietrze tymi otworami wzdłuż szyby oraz tymi bocznymi,czy tylko tym srodkowym/górnym????
Kupiłem nawet taki preparat dzięki któremu szyby maja przestac parowac ale okazał sie....dziadostwem....Dokładnie tak samo jak z tym preparatem"Niewidzialna wycieraczka" maskara.Nie polecam
Filtr ma znaczenie. Szczerze mówiąc nie pamiętam, którymi otworami wali powietrze ale istotne jest aby nawiew główny na szybę był właśnie na nią ustawiony - pokrętło chyba do góry.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 07:26
Filtr kabinowy jest zywsze z klima i bez klimy w Roverze 400
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum