Wysłany: Sob Paź 20, 2007 16:56 [R75] Rezerwa paliwa
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
witam wszystkich będąc dzisiaj na forum znalazłem pytanie jednego z użytkowników o rezerwie i uświadomiłem sobie ze ja też nie wiem ile mogę przejechać na rezerwie moim R75 może ktoś zna odpowiedź na to pytanie
_________________ Wolek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 11:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 16:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 17:45
To zależy jak jedziesz
A tak na poważnie to chyba coś koło 200-250 km. Tak mi się wydaje. W R75 mnie właśnie ta rezerwa denerwuje świeci się bardzo wcześnie.
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 17:55
Hmm dziwna sprawa z tą rezerwą, bo mi też jakaś duża wychodzi. R25 bak ma niby 50l, tankuje jak wchodzi na czerwone i za każdym razem wchodzi mi ok 37l. Prosty rachunek, że rezerwa ma 13l, naciągając nawet do 12 to ciągle jakby dużo co?
Teoretycznie tyle sie powinno przejechac (200km), ale podczas kupna mojego rowerka byly wlasciciel poinformowal mnie, ze jak tylko zaswieci sie rezerwa to powinno sie zatankowac. Zlekcewazylem to niestety. Pierwszy raz rezerwa zaczela sie swiecic podczas powrotu do domu, pomyslalem zatankuje jutro, niestety auto stalo lekko pochylone i rano po odpaleniu zaraz zgasl z braku paliwa.Drugi raz na autobanie zaswiecila sie rezerwa i po kilku kilkunastu km. ten sam problem, szukanie stacji . Nie wiem czy to z moim jest problem czy to przypadlosc R75 CDTi ale teraz tankuje tuz po zaswieceniu sie rezerwy, na wszelki wypadek.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 17:58
W Roverze 75 jest możliwość kalibrowania czujnika i wskażnika paliwa komputerem serwisowym
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum