Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam
mam pytanko mieszkam w Dębicy podkarpacie czy ktoś może wie gdzie ktoś ma blisko test booka T4
w danych o serwisach znalazłem najbliżej w Krakowie i to z kiepską ocena
Proszę palecie kogoś tak do 100km od Rzeszowa
_________________ Wolek
Ostatnio zmieniony przez apples Czw Cze 09, 2011 14:39, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 16:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 10:14
Wiesz co w Krakowie, robili mi diagnostyke, i jestem zadowolony z usługi, jeszcze zawór czyścili bo silnik po wyjściu na wysokie obroty gasł. I powiem tak bawili się 3h aż przyszedł inny mechanik i odrazu wiedział co jest. Tylko cena tam jest niezadowalająca. Bo za samo podłączenie do kompa liczą chyba 300zł + usuniecie błędów 50zł.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 18:38
Testbook a T4 to nie jest tak do końca to samo bierzcie na to poprawkę a interpretacja wyników testu to już wogóle inna para kaloszy.Co do silnika diesla w R 75 to jest mnóstwo różnych usterek i tym samym sposobów na zdiagnozowanie go bez testera.
[ Dodano: Nie Paź 21, 2007 20:09 ]
W razie czego dzwoń albo pisz pomogę
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 14:12
piter34 napisał/a:
Możesz opisać podstawowe różnice?
- też myślałem, że to samo.
Można było robić upgrade z jednego w drugie, cytat z instrukcji w Rave T4:
TestBook™-1 to T4 upgrade package
Instructions for upgrading a TestBook™-1 trolley for T4 use is provided later in this document. The upgrade kit includes the T4 laptop PC, T4 Hand Held Tester and Diagnostic Port and a kit of parts for converting the existing TestBook™-1 trolley
for T4 use. (...)
See “TestBook™-1 to T4 Upgrade - exploded view (including trolley)” on page 16.
Wygląda, że T4 ma więcej funkcji niż testbook. No i dotyczy TestBook-1, mogły być następne...
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 14:28
T4 a TESTBOOK to różnice sprzętowe , T4 to już osobna platforma korzystająca z osobnego komputera z softem, przez co jest szybszy i mniej awaryjny, Testbook był wytwarzany od 1992 , były 3 odmiany testbook :
TESTBOOK 1 wytwarzany do marca 1997
TESTBOOK 2 wytwarzany od 1997 do (chyba)2001
testbook 3 od 2001 do 2003
wtedy produkcje przejeła firma omitec i powstał szybki t4
a tak apropos dla chętnych mam testbook 1 na zbyciu jedna wada brak cd-rom.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
sorrki pod tematem pojawil sie napis ze najblizej Dębicy tesbbok jest w rzeszowie moze wiecej konkretów adres czy telefon prosze o informacje dzieki
Problemy z czytaniem?
Najbliższy testbook powinien być w najbliższym względem Rzeszowa, byłym ASO MG-ROVER. Adresy byłych ASO znajdziesz na www.roverki.pl/garage.php
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Najbliższy testbook powinien być w najbliższym względem Rzeszowa, byłym ASO MG-ROVER. Adresy byłych ASO znajdziesz na www.roverki.pl/garage.php
Prawdopodobnie Kraków BWR Podolscy (choć oni wycofywali się i nie ma ich już na liście wśród byłych ASO, ale warto zadzwonić, bo na stronie jeszcze piszą o Roverkach: http://www.podolscy.pl/main.php?id=99), a potem Auto Lak Radzionków, MazPol Częstochowa i ECC Babice/Warszawa.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Odświeżę temat, bo może coś się zmieniło na przestrzeni ostatnich lat.
Chodzi mi o to, czy w okolicach Krakowa jest może ktoś z tego forum kto ma Testbooka? Potrzebne jest mi to do odkrycia kodu immobilizera. A poza tym tak profilaktycznie chciałbym, żeby komputer pokazał czy nie ma jakichś usterek w Roverku.
Odświeżę temat, bo może coś się zmieniło na przestrzeni ostatnich lat.
Chodzi mi o to, czy w okolicach Krakowa jest może ktoś z tego forum kto ma Testbooka? Potrzebne jest mi to do odkrycia kodu immobilizera. A poza tym tak profilaktycznie chciałbym, żeby komputer pokazał czy nie ma jakichś usterek w Roverku.
Dołączam się do prośby kolegi, poszukuje kogoś kto ma T4 w małopolsce/podkarpackim, śląskim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum