Wysłany: Czw Paź 25, 2007 14:47 [R75] Alpine Symhony - kod do radia
Witam.Tym wszystkim którzy mają problem z rozkodowaniem swojego radia Alpine Syphony(sam przez 2 tygodnie jezdziłem w ciszy)pragnę polecić ASO w Warszawie,dokładny adres:
Ital-Mot Sp. z o.o.
ul. Rydygiera 6
01-793 Warszawa
tel 022 663-50-81 wew 113
parts@mgrover.pl
Pan Paweł Mastalarek
Wiem,powiecie że w każdym ASO można zdobyć kod,zgadza się,ale w niektórych trwa to do 2 tygodni i kosztuje 150 zł,trzeba przyjechać,wpłacić pieniądze i czekać.Ja osobiście czekałem na kod z ASO w Niemczech 1,5 tygodnia i dalej bym pewnie czekał,gdybym nie znalazł tych ludzi! Jak ktoś jest spoza Warszawy(tak jak ja)wystarczy zadzwonić pod w/w numer,podać nr.nadwozia swojego Roverka i w tym samym dniu lub najpózniej następnego dnia mamy kod.Oczywiście trzeba jeszcze zapłacić 120 zł(ja przelałem kase na konto,potwierdzenie wpłaty wysłałem mailem,zadzwoniłem że to uczyniłem i otrzymałem kod).
Wiem że 120 zł to troche kasy i dobry servis car-audio zrobi to taniej,ale ja szukałem u siebie i w servisach rozkładali ręce(Alpine jest trudnym orzechem do rozgryzienia).Jeden warsztat powiedział że może spróbować,ale musze zostawić radio na 3-5 dni,bo musi dostać się do procesra i rozgryzć go( o zgrozo!),koszt 100-150 zł.
A tu,bez wykręcania radia mamy kod"od ręki"!
Na prawdę polecam!
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 22:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 14:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Warto też posprawdzać książki serwisowe bo może poprzedni właściciel tak jak w moim przypadku napisał kod długopisem na okładce i w paru innych miejscach (chwała mu za to).
Pisałem już w innych postach że kod najlepiej uzyskać w serwisie. Odczytanie kodu z radia jest możliwe ale częto wiąże się z koniecznością demontażu pamięci i związanej z tym możliwości uszkodzenia pamięci lub zawartości. Nie zawsze się to potem da się odtworzyć. Niejednokrotnie wartość zestawu jest warta wyłożenia tych 100 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum