Trzy z czterech poduszek dostałem w TomaTeam za cenę bodajze ok.450zł komplet. Najdroższa jest czwarta poducha przy skrzyni biegów, w ASO koszt ok. 1200zł a używka ok. 200zł (ART-BIZAR).
znam firme która z pewnością ci pomoże. jeśli mają taką na miejscu kosztuje to 130zł, jeśli muszą dorabiać a chcesz to w trybie ekspresowym do 7 dni 190zł. powodzenia.
Zakład elementów gumowych i metalowo-gumowych
Adres:
ul. Kokota 150
41-711 Ruda Śląska
woj. śląskie
Polska
W Tomateam dostałem trzy z czterech poduszek pod silnik do R420 z czego dwie z nich są te mocujące silnik. Za trzy poduchy dałem ok 470zł (2 orginały MG Rover i jeden zamiennik). Czwarta poducha pod skrzynie biegów to wydatek bodajże ponad 400zl za sztuke jeśli niewiecej (niepamietam).
gdy chce szarpnac troszke kolami to pod maska silnik lupie jak glupi.
To może być poduszka
Najpierw sprawdź lepiej jednak, czy nie masz luźnej chłodnicy, jak ja
Najprościej to sprawdzić tak: sadzasz kogoś za kółkiem, zaciągasz ręczny, przy otwartej masce kierowca próbujeruszyć do przodu i do tyłu a Ty patrzysz, co się pod maską dzieje
U mnie chłodnica czasem stuka o pas przedni
to nie tylko efekt akustyczny ale jakby caly przod sobie podskakiwal
Silnik przy ruszaniu MUSI trochę się ruszyć, to normalne. Nienormalne są efekty dźwiękowe, sprawdź, to nic nie kosztuje a może wystarczy poprawić mocowanie chłodnicy? (Oby )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum