No ja miałem kilka przygód.
W poprzednim R623 odkryłem kiedyś między chłodnicami wróbelka - musiał dość długo tam podróżować, bo był całkiem ususzony.
Trochę wcześniej trafiłem bażanta FSO 125p - głupi wystartował z rowu wprost mi w maskę.
Ostatnio była synogarlica, która stała na drodze i wogóle się nie ruszała - jechałem ze 40 km/h i myślałem, że jak gołąb lub inny rozsądny ptak odleci, a ona nic.
Ale najlepszą przygodę miałem jak kiedyś kolega na dużej imprezie, na której należeliśmy do obsługi wcisnął mi kluczyki od swojej miesięcznej Almery i poprosił, żebym pojechał ze znajomą po jej auto, bo byliśmy pod Krosnem, a auto koleżanki zostało w Sanoku. No to pojechaliśmi... Po jakichś 10 km na polu zobaczyliśmy stado sarenek przebiegających przez drogę. Było do nich z 300-400 m, więc spokojnie zwolniłem ze 100 do 70 km/h, bo akurat widać było, że całe stadko zdąży przebiec... No i zdążyło, tylko w momencie jak już je mijaliśmy jedna się rozmyśliła i zawróciła. Na szczęście tylko otarła się o błotnik i na autku nie było śladów, a sądzą z tego, że sarenka zwiała to jej też nic poważnego się nie stało - zostało tylko trochę stresu do momentu oględzin auta.
Kolega dotąd nie wie jaką przygodę miało jego nowiutkie autko.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 08:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pierwszą moją zdobyczą była sarna przy prędkości 70 km/h upolowana doskonałym narzędziem do tego celu czyli Volvo 740 . Tak samo jak w przypadku macieja sarenka rozmyśliła sie w ostatniej chwili i wróciła sie. Straty: połamana atrapa oraz rozbity reflektor. Ale pieczeń była wysmienita
Potem długo długo spokój. (psów które przezyły nie licze)
Kilka miesięcy temu przy 140 km/h trafiłem ptaszka na autostradzie, kantem dachu.
Gatunek ptaszka nie rozpoznany bo cześciowo został rozsmarowany na dachu a reszta odleciała razem z moją srebrną ramką szyby.
No i jakies 2 miesiące temu przejechałem coś... nie wiem co to było...
takie wielkości kota... brązowe... i miało duże zęby...
Cholerka zdjęcie ostatnio wykasowałem z telefonu i niestety nie zamieszcze fotki.
A skoda bo mogłyby być ciekawe odpowiedzi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Przedwczoraj zaliczyłem jednego jeża ... matołek zaczął zapieprzać przede mną na swoim podwyższonym zawieszeniu(opcja biegania) no i nagle stanął ... zginął od razu pod naporem moich Continentali .......
Smutno mi sie zrobiło
Kolega na pocieszenie zaczoł mi śpiewać wraz z koleżanką piosenkę ..
Tede - "pękniety jeż"
.....to nie dobrze wiesz...
...kiedy jest pęknięty jęęęęęż
Ja na przełomie tysiącleci w ciągu jednej nocy jadąc nie swoim chevroletem przejechałem królika i zaliczyłem uderzenie w przednią szybę czymś co miało skrzydła Biedny królik połamał mocowania plastikowych osłon pod silnikiem.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Dobrze ze przez swoje 7 lat kierowcy mam czyste konto, bo naprawde chyba bym sie zbierał jakbym jakiegos futrzaka przejechal... Ale, jakis czas temu mialem starcie z krową i jej kumpelami. Na szczęscie ja mialem lepsze przyspieszenie w Golfie 1.6 (automat).
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 19:52
Ja jadąc raz Puntem koło szkoły wieczorem wybiegł mi kotek malutki z furtki szkolnej,zaczołem hamować przy ok 20km/h dostał ze zderzaka w głowe był huk i kotek pobiegł ogupiały nic mu raczej nie było...Ogólnie zawsze hamuje jak zwierzak przez ulice smiga albo coś z takich a nie tak jak inni rura i na zwierza...to wkońcu też istota żywa:D
A przypomniało mi się jadąc z Poznania przez lasy przejechałem węża który pełzał po asfalcie...poczułem się jagbym przejechał po gałązce,najlebsze było w tym ze w ostatnim momencie widziałem jak się poruszał...prędkośc przelotowa 110-120km/h Ojca autem
Ogólnie zawsze hamuje jak zwierzak przez ulice smiga albo coś z takich a nie tak jak inni rura i na zwierza...to wkońcu też istota żywa:D
Moze nie tak od razu "rura" , ale inaczej bys pisal, jak bys zrobil jakis "zly" ruch kierownica przy wiekszej predkosci - czasem lepiej dziada rozjechac niz samemu przykleic sie np. do drzewa
Sam kiedys kota rozjechalem przy 160 km/h. Biedaczek wyskoczyl mi z pola prosto pod kola, nawet nie zareagowalem, bo nie bylo sensu ....
Kor po wioskach nie licze, bo to wlasciciele sa winni, ze luzem ganiaja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum