Wysłany: Pią Lis 02, 2007 13:03 Przejściówka wejscia na radio, brak antenki, głośniki !!
Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem R214 i mam pytanie, mianowicie przy wymianie radia które było wcześniej zamontowałem natknąłem sie na problem związany z inną wtyczka do podłączenia radia, jaką przejściówkę powinienem kupić do radia ALPINE CDE-9871R żeby radio normalnie odbierało, a droga sprawa ze roverek nie ma antenki chyba ktoś ukradł jaką powinienem kupić. Kolejna sprawa to beznadziejne standardowe głośniki i to na dodatek tylko z przodu proszę o rade co do zestawu jaki najlepiej zamontować- podkreślam ze nie jestem audiofilem i chodzi oto żeby czysto grały i żeby był dobry bas. Pozdrawiam Michał
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 13:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 73 Skąd: wołomin
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 23:38
proponuje najpierw poszukac w tym dziale czy moze juz bylo o tym pisane a bylo i to mnostwo
jasiu87 napisał/a:
przy wymianie radia które było wcześniej zamontowałem natknąłem sie na problem związany z inną wtyczka do podłączenia radia, jaką przejściówkę powinienem kupić do radia ALPINE CDE-9871R żeby radio normalnie odbierało,
nie wydaje mi sie aby alpine stosowalo inna kostke inz iso
jasiu87 napisał/a:
podkreślam ze nie jestem audiofilem i chodzi oto żeby czysto grały i żeby był dobry bas.
to jest samozaprzeczanie
jasiu87 napisał/a:
Kolejna sprawa to beznadziejne standardowe głośniki i to na dodatek tylko z przodu
bo prawdziwe CA opiera sie na zestawie tylko z przodu ewentualnie jeszcze glosniki sredniotonowe w tylnie drzwi, zadne granie z tylnej polki i zadne elipsy czy 3lub 4 drozne
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 21:29 Re: Przejściówka wejscia na radio, brak antenki, głośniki !!
jasiu87 napisał/a:
Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem R214 i mam pytanie, mianowicie przy wymianie radia które było wcześniej zamontowałem natknąłem sie na problem związany z inną wtyczka do podłączenia radia, jaką przejściówkę powinienem kupić do radia ALPINE CDE-9871R...
Sądzę że miałem podobną sytuację, poprzedni RO w moim RoVeRku 214 to był KENWOOD. Z tego co się zorientowałem to wszystkie ALPINE mają ISO. nie wiem jakie radio miales wczesniej, ale jak mi napiszesz to podam Ci jaką przejściówkę potrzebujesz. Być może to coś takiego:
http://www.centrum-car-au...size/krc256.jpg
Kolega ma problem z podlaczeniem anteny , nie ISO (moze niejasno sie wyrazil, ale mozna sie domyslic )
jasiu87 napisał/a:
mianowicie przy wymianie radia które było wcześniej zamontowałem natknąłem sie na problem związany z inną wtyczka do podłączenia radia, jaką przejściówkę powinienem kupić do radia ALPINE CDE-9871R żeby radio normalnie odbierało
Sa tylko dwa rodzaje podlaczen anteny do radia. Wez radio ze soba do jakiegos sklepu i tam ci dobiora przejsciowke
jasiu87 napisał/a:
a droga sprawa ze roverek nie ma antenki chyba ktoś ukradł jaką powinienem kupić
W kazdym motoryzacyjnym sa anteny, napewno jakas dobierzesz
jasiu87 napisał/a:
Kolejna sprawa to beznadziejne standardowe głośniki i to na dodatek tylko z przodu proszę o rade co do zestawu jaki najlepiej zamontować- podkreślam ze nie jestem audiofilem i chodzi oto żeby czysto grały i żeby był dobry bas. Pozdrawiam Michał
W tym konciku bylo duzo na temat glosnikow, nie ma sensu powielac tematu, poczytaj troche
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum