Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Jestem 3 tygodnie po kupnie R75 roczn.2000,przebieg 149 tyś. i właśnie planuje powymieniac płyny,mam w związku z tym pytanie:jaki olej wlać do manualnej skrzyni biegów?Na forum znalazłem tylko że najleoiej Texaco MTF94,ale tego akurat nie znalazłem w sklepie.Więc jaki kupić(chodzi mi o lepkość itd.i ponoć wchodzi 1,6 litra?)
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Lip 18, 2011 11:36, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 15:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 22:05
Wymien na 75W/90 syntetyk to jest to samo
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
polemizowałbym
Wg texaco MTF94 spełnia normy lepkości 75W80, a to wcale nie znaczy że to to samo
Czyli który lepszy?
I czy w ogóle jest potzreba go wymieniać jak nic się nie dzieje?Znajomy mechanik powiedział mi że jak jest wszystko okay,to zostawić ten co jest (oryginał)
jeśli jest stan oleju i nic się złego nie dzieje, to zostaw w spokoju, i postaraj się zdobyć 2 litry MTFa nie jest z tym tak źle
Jeśli oleju jest mało, to wg producenta można dolać lub wymienić na półsyntetyczny olej silnikowy 10W40,
Możesz spytać Tomiego, on tak ponoć u siebie zrobił, i było ok, tylko skrzynia troszkę głośniej pracuje
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
jeśli jest stan oleju i nic się złego nie dzieje, to zostaw w spokoju, i postaraj się zdobyć 2 litry MTFa nie jest z tym tak źle
Jeśli oleju jest mało, to wg producenta można dolać lub wymienić na półsyntetyczny olej silnikowy 10W40,
Możesz spytać Tomiego, on tak ponoć u siebie zrobił, i było ok, tylko skrzynia troszkę głośniej pracuje
Wymienić olej w skrzyni biegów na półsyntetyk 10W40???
Chyba pomyliło Ci się z silnikiem
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 13:10
sTERYD napisał/a:
przemo285 napisał/a:
Wymien na 75W/90 syntetyk to jest to samo
polemizowałbym
Wg texaco MTF94 spełnia normy lepkości 75W80, a to wcale nie znaczy że to to samo
Racja 75W/80 (moja pomyłka) ale bezproblemowo można takim olejem zalewać te skrzynie , stosuję go już bardzo długo i jest OK
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum