Wysłany: Wto Lis 06, 2007 21:51 [R414] Osłona silnika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam,
Tym razem proszę o poradę. Widziałem na allegro osłony silnika ROVER'A 400, niestety pisze że są przeznaczone do modeli z silnikiem diesel. Czy ktoś może próbował zamontować taką w benzyniaku? Czy będzie pasować ? Czy trzeba robić dodatkowo milion dziur ?
Drugie pytanie to czy warto? Skłaniam się raczej do zamontowania, gdyż drażni mnie ciągły pył i kurz. A przedewszystkim jakaśtam ochrona silnika. Proszę o poradę.
Z góry serdecznie dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 31, 2010 14:11, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Właśnie chodzi mi o tą przeróbkę, jeśli ma polegać na zrobieniu kilku dodatkowych otworów to nie ma problemu. Gorzej jak jest wyprofilowana tylko i wyłącznie pod silnik diesla, to kiszka
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 16:56
ja jestem w lepszej sytuacji - bo ja sobie taką osłonę sprawię (bo nie mam ) i będę miał tylko czekam na jakąś premię w pracy
I na pewno będzie u mnie pasować
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wiosna, zamakająca cewka... Osłonę da się przerobić czy nie bardzo pasuje? Bo dziś 3 pit stopy miałem na 10km wjeżdżając w kałużę przy 15-20km/h i mnie trafia
W sumie też rozwiązanie. Jakieś sugestie odnośnie lokalizacji? Bo w sumie jak dziś spojrzałem pod maskę to cały przód aż z połową komputera były "chlapnięte".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum