Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Czy ktoś z Was, posiada może zamontowaną w R600 antenkę CB na dachu przy pomocy uchwytu. Czy mogę prosić o podesłanie kilku fotek i sposobu mocowania ?
Dzięki za pomoc
Damian
_________________ pozdrawiam Skiba
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 00:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czesc, ja mam na magnesie ale mam do ciebie inne pytanie. Gdzie zamontowałeś radyjko bo ja nie mam pojęcia gdzie je umieścić u siebie, przeciez tam nigdzie nie ma miejsca a szkoda mi robić dziury pod schowkiem kolo nóg pasażera.
Cześć.Ja w swoim R75 radyjko wsadziłem miedzy siedzenie pasażera a środkowy tunel trzyma się świetnie.No i nie robiłem dziur po prostu siedzenie dociska radyjko do tunelu.
witam co do mocowania anteny ja mam na uchwycie przy klapie bagaznik, co do montarzu to przykleiłem na specialne rzepy z boku tunelu po stronie pasazera ( z tym ze jest umiejscowione pionowo) Pozdrawiam
Cześć.Ja w swoim R75 radyjko wsadziłem miedzy siedzenie pasażera a środkowy tunel trzyma się świetnie.No i nie robiłem dziur po prostu siedzenie dociska radyjko do tunelu.
A antenkę gdzie masz ?
[ Dodano: Sro Lis 07, 2007 22:55 ]
damian369 napisał/a:
witam co do mocowania anteny ja mam na uchwycie przy klapie bagaznik, co do montarzu to przykleiłem na specialne rzepy z boku tunelu po stronie pasazera ( z tym ze jest umiejscowione pionowo) Pozdrawiam
Jest szansa na kilka fotek ? Udało Ci się dobrze zestroić antenę na klapie ?
_________________ pozdrawiam Skiba
Ostatnio zmieniony przez Skiba Czw Lis 08, 2007 09:46, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Cze 2006 Posty: 114 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 01:15
gajowy napisał/a:
Gdzie zamontowałeś radyjko bo ja nie mam pojęcia gdzie je umieścić u siebie, przeciez tam nigdzie nie ma miejsca a szkoda mi robić dziury pod schowkiem kolo nóg pasażera.
Nie dziwię się, mi też szkoda było dziurawić autka. Swoje radyjko przykleiłem na rzepy, kupilem samoprzylepny rzep (w pasmanterii) o szerokości 5cm uciąłem dwa paski na szerokość radia i przykleiłem na konsoli środkowej po stronie pasażera. Samoprzylepność rzepa była niewystarczająca więc użyłem taśmy dwustronnej. Radyjko trzyma się wzorowo, nawet na bardzo złych drogach, jest bardzo łatwe w demontażu - samochód trzymam pod blokiem w Wawie i trzeba wyjmować Takie rozwiązanie służy mi od lipca tego roku i nie było z nim problemów.
Nie dziwię się, mi też szkoda było dziurawić autka. Swoje radyjko przykleiłem na rzepy, kupilem samoprzylepny rzep (w pasmanterii) o szerokości 5cm uciąłem dwa paski na szerokość radia i przykleiłem na konsoli środkowej po stronie pasażera. Samoprzylepność rzepa była niewystarczająca więc użyłem taśmy dwustronnej. Radyjko trzyma się wzorowo, nawet na bardzo złych drogach, jest bardzo łatwe w demontażu - samochód trzymam pod blokiem w Wawie i trzeba wyjmować Takie rozwiązanie służy mi od lipca tego roku i nie było z nim problemów.
Tak na magnes, przy 170km/h jeszcze sie trzymała, szybciej bałem sie jechać ze względu właśnie na antene
Doszedłem kiedyś do 200 km/h na R827 i nadal się nie przesuwała.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ja mam antenę na magnes prezydent przy 180 ani drgnie.na wszelki wypadek by magnes nie rysował lakieru mam wygięte koło z membrany od bębna .Wziąłem tą antenę bo jest krótka jakieś 20 cm a ma zasięg do 25 km.Jeżeli chodzi o wstrojenie to mam kumpli którzy się tym zajmują
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 21:30
Pawel_W napisał/a:
Swoje radyjko przykleiłem na rzepy, kupilem samoprzylepny rzep (w pasmanterii) o szerokości 5cm uciąłem dwa paski na szerokość radia i przykleiłem na konsoli środkowej po stronie pasażera. Samoprzylepność rzepa była niewystarczająca więc użyłem taśmy dwustronnej. Radyjko trzyma się wzorowo, nawet na bardzo złych drogach, jest bardzo łatwe w demontażu - samochód trzymam pod blokiem w Wawie i trzeba wyjmować Takie rozwiązanie służy mi od lipca tego roku i nie było z nim problemów.
Nie życzę niczego złego, ale nie chciałbym być w zasięgu takiego pocisku w razie jakiegoś bum.
ale nie chciałbym być w zasięgu takiego pocisku w razie jakiegoś bum.
thef, rzepy montażowe - takie z OBI są bardzo mocne, a miejsce o którym pisze Pawel_W jest takie, że raczej to radyjko nie ma szans polecieć dalej niż 20 cm, no chyba, że w prawą stronę, ale w takim przypadku uderzenie, które zerwałoby radyjko z rzepów, musiałoby być takie, że pasażer tam siedzący miałby znacznie gorsze problemy, niż lecące radio.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 29 Skąd: szczecin
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 09:27
Wolek napisał/a:
Ja mam antenę na magnes prezydent przy 180 ani drgnie.na wszelki wypadek by magnes nie rysował lakieru mam wygięte koło z membrany od bębna .Wziąłem tą antenę bo jest krótka jakieś 20 cm a ma zasięg do 25 km.Jeżeli chodzi o wstrojenie to mam kumpli którzy się tym zajmują
Z membraną to by uważał, można odparzyć lakier gdy antenę wozi się na stałe na dachu. sam to uczyniłem teraz mam piękne pęcherze sic !. Radyjko cóż wole bezkompromisowe rozwiązania, mocowanie na śruby trzyma się pewnie. Kiedyś nadejdzie czas sprzedaży cóż z dziurami po czynie ? szpachel i lakier w sprayu na ogół nikt tam nie zagląda.
Jako ochrona lakieru przed porysowaniem najlepsza jest naklejka z bezbarwnej folii samoprzylepnej , mam tak od jakiegoś czasu i nic sie nie dzieje. Miałem taką folie na zlocie w Szumiradzie i nawet komuś miałem dać ale zapomniałem jak ktos chce to niech pisze na PW.(folia oczywiście gratis)
maciej, z tym pociskiem to thef, miał na myśli chyba antene.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum