Wysłany: Pią Lis 09, 2007 19:09 [R45] W sprawie oleju silnikowego
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich.
Mam pytanko i licze na wasze odpowiedzi. Czy ten olej bedzie odpowiedni do mojego R?
Mobil Super S Turbo Diesel 10W-40
Rodzaj: Półsyntetyczny
Litrów: 4
Nasza cena: 89.00 zl wszystkie ceny brutto
Półsyntetyczny olej silnikowy przeznaczony szczególnie do silników z turbodoładowaniem. Zalecany do stosowania we wszystkich nowoczesnych silnikach zarówno w samochodach osobowych, jak i pojazdach dostawczych. • Ogranicza powstawanie osadów i szlamów, utrzymuje silnik w czystości i wydłuża jego żywotność.
Zainteresowal mnie bo wspolczynnik ma odpowiedni i cene tez i to wlasnie ta cena mnie zastanawia.
dzieki za kazda odpowiedz
[ Dodano: Pią Lis 09, 2007 19:11 ]
a tak poza tym to ile oleju wchodzi do 45?
_________________ Wiem coraz więcej, ale tylko dzięki Wam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 23:32, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 19:16
Czesc Brt! Na Ciebie zawsze mozna liczyc i jeszcze pare innych osob. Jak zwykle POMOGLES mi. Napisz mi jeszcze, co razem z olejem powinno sie wymienic?
_________________ Wiem coraz więcej, ale tylko dzięki Wam.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 19:09
Wszystko zależy jaki olej miałeś nalany poprzednio , równie dobrze te silniki zalewa się od nowosci pełnym syntetykiem np.5W/30 - sprawdż w dokumentach lub kartke pod maską. Jeżeli nie ma to półsyntetyk
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Mój zalany jest Mobil Super S Turbo Diesel 10W-40 i jak masz w dobrej cenie to nie ma się co zastanawiać. Były już prowadzone dyskusje na temat, który olej lepszy i jak zwykle głosy są podzielone. Myślę, że różnic tak naprawdę nie powinno być (w markowych chociaż jakieś niuanse na pewno są). Przy dzisiejszej technologi wszystkie muszą spełniać określone normy a wykazywanie, ze jakiś jest najlepszy to zwykły marketing.
Wymień filtr oleju i jak wspomniano wyżej filtr paliwa. Dla dynamiki auto ważny jest filtr paliwa i jak zauważyłem przy wymianie filtrów jest często pomijany (raz do roku i kabinowy przydałoby się wymienić). Mam wszystkie filtry firmy Mann, ale dobre są Knecht, Bosch i Filtron (chociaż jak słyszałem zdarzają się słabsze jakościowo partie).
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 20:04
Ważne jest jak wiadomo na jakim oleju auto jeżdziło i takiej samej jakości i klasy bym zalał.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum