Wysłany: Nie Lis 11, 2007 21:02 [R420] Głośno klekocze
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam
Zauważyłem, że od paru dni silnik głośniej pracuje niż wcześniej. Szczególnie jak jest zimny ale i na ciepłym też głośniej chodzi.
Jaka jest tego przyczyna? Czy to wina niskiej temperatury? Na dniach muszę wymienić olej - może to przez zużyty olej.
_________________ Pozdro!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 31, 2010 01:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 21:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wymień olej i wtedy zobaczysz a na jakim oleju jeździsz?? myślę, że może to być spowodowane temperaturą A może masz tylko takie wrażenie że głośniej klekocze
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 11:35
Wymieniłem w czwartek na olej Valvoline MaxLife Diesel 10W40 dedykowany do diesli powyżej 100kkm.
Powiem krótko - nie wiedziałem, że mój R może tak cichutko i ślicznie klekotać. Muzyka dla ucha. Wniosek jeden - wymieniać olej i filtry - od razu zobaczysz rezultat.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum