Wysłany: Pon Lis 12, 2007 07:28 [R75] Zaswieca sie lampka ASR
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam!
Od pewnego czasu w momencie rozruchu zaswieca mi sie sygnalizacja kontrolil trakcji i po sekundzie gasnie. Zaznaczam, ze wystepuje to tylko w momencie przekrecenia kluczyka na moment rozruchu.
Nie wiem czy czy to wina zmiany kol na zimowe, a moze od wilgoci czujnik wariuje?
Objaw wystepuje prawie za kazdym razem, raz oprocz trakcji zapalila sie rowniez sygnalizacja ABSu ale tez zgasla po sekundzie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 28, 2010 00:55, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 07:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie tak nie bylo, a systemy dzialaly jak trzeba.
Teraz zaswieca sie sygnalizacja trakcji czasami, trakcja + ABS przez sekunde przy wlaczeniu rozrusznika wiec wydalo mi sie to podejrzane.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2006 Posty: 57 Skąd: Manchester, UK
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 19:54
Jako ze wczoraj sam sie doksztalcalem z kontrolek itp to wiem gdzie szukac odpowiedzi
Manual - strona 91 (po angielsq )
Traction control operation/malfunction - Yellow
[...] The light also illuminates for approximatley 3 seconds as a bulb check when the starter switch is turned on and illuminates continuously whenever traction control is manually disabled. [...]
[...]cars equipped with a message centre[...] The icon is displayed with the message 'TRACTION CONTROL'. If the warning stays on, a fault with the system is indicated; seek qualified assistance.[...]
Czyli, dopuki zapala sie i gasnie po max kilu sek - to poprostu sprawdzanie systemu i kontrolek Nie ma sie czym przejmowac dopuki nie swieci sie jak uparte
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum