Od pewnego czasu mam problem z samochodem. Mianowicie po odpaleniu strasznie kopci na biało, jak silnik się nagrzeje to kopcenie ustaje, lub jest mniejsze. Oleju nie ubywa, płyn chłodnbiczy co jakiś czas trzeba uzupełnić, ale winna jest chłodnica (widać wyciek). Instalacja gazowa II generacji - spalanie w okolicach 10-12 litrów, więc w normie.
Co może być przyczyną kopcenia? HGF nie podejrzewam, bo płyn jest czysty, olej też. W zbiornicku wyrównawczym nie widać żadnego bulgotania, ani nic w tym stylu. Czy może to być kwestia regulacji LPG (chociaż na benzynie też kopci). Nie mam pomysłów. Świece sprawdzałem przy okazji wymiany i stare są OK. Nie widać aby woda dostawała się gdzieś do cylindra.
_________________ pozdrawiam
Leszek Kowalski
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
może to być kwestia uszczelki kolektora ssącego (niestety na 100% nie sprawdzisz nie odkręcając - wymieniając) ale może być też to, że ostatnio się ochłodziło i jest całkiem dżdżysto
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum