Szukałem, szukałem i nic konkretnego na forum nie znalazłem.. Moje pytanie brzmi:
Gdzie w moim Roverku znajdę złącze diagnostyczne do podłączenia komputera?
Wczoraj byłem u zaprzyjaźnionego mechanika i szukaliśmy ponad pól godziny bez skutku.
Umówiłem się na diagnostykę w przyszły poniedziałek, zatem wypadałoby mi wiedzieć gdzie się owe złącze znajduje. Będę wdzieczny za pomoc.
Tak marginesie.. żeby nie zakładać nowego wątku i nie zaśmiecać forum,
nie jestem pewny co do prawidłowego działania kontrolki "check engine"
i mam pytanie.. Co mógłbym na czas "próby" odłączyć z silnika, aby mieć
pewność, że kontrolka się zapali, wtedy będę wiedział, że na pewno działa?
---------------
Pozdrówka.
Leszek
Ostatnio zmieniony przez giewu Pią Lis 16, 2007 13:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 00:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
...Moje pytanie brzmi:
Gdzie w moim Roverku znajdę złącze diagnostyczne do podłączenia komputera?
znajduje się ono wewnątrz autka za konsolą środkową, mniej więcej na wysokości pojemnika na kasety pod radiem (trzeba się troszkę pogimnastykować, by je zobaczyć
Evil3k napisał/a:
żeby nie zakładać nowego wątku i nie zaśmiecać forum,
nie jestem pewny co do prawidłowego działania kontrolki "check engine"...
w Twoim ROVERku nie ma takiej kontrolki ...
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie ma? Szczerze powiem, że nie wiedziałem.. Wydawało mi się przeglądając instrukcję, że kontrolka jest i nawet w samochodzie ją widać, tylko możliwe, że nie jest podłączona..
Może ktoś jeszcze potwierdzić, że w R214i takiej kontrolki nie ma?
...Może ktoś jeszcze potwierdzić, że w R214i takiej kontrolki nie ma?
Evil3k Ty niedowiarku
a kontrolkę w zegarach widać, gdyż zegary były podczas montażu auta w fabryce zakładane do benzynowych jak i dieslowskich wersji ...
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum