Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 14:05 [R75] Oświetlenie wnętrza
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
przestało działać oświetlenie wnętrza i bagażnika włączane automatycznie:
1. otwarcie drzwi (żadnych) nie włącza oświetlenia kabiny
2. otwarcie bagażnika też
3. otwarcie auta z pilota lub przekręcenie zamka nie włącza oświetlenia
4. ręczne włączanie oświetlenia działa we wszystkich kombinacjach - przód/tył, lewe/prawe
5. włączone ręcznie oświetlenie samo nie gaśnie automatycznie
6. włączone ręcznie oświetlenie gaśnie automatycznie po zamknięciu samochodu kluczykiem lub pilotem
Nie mam pomysłu. Proszę o pomocne sugestie.
_________________ Pozdrawiam, Henryk
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 28, 2010 11:58, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 14:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy przypadkiem w R75 to nie jest tak samo jak w 400 sterowane z MFU
w każdym razie wygląda to na awarię elementu, który odpowiada za opóźnianie, bo kiedy oświetlenie odpala sie automatcznie, to dzięki niemu m.in.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 16:04
sTERYD napisał/a:
wygląda to na awarię elementu, który odpowiada za opóźnianie
- chyba nie, bo po ręcznym włączeniu oświetlenia, gdy zamknie się samochód kluczykiem lub pilotem oświetlenie po paru sekundach gaśnie płynnie się ściemniając. Awaria modułu sterującego oświetleniem (LSM) przyszła mi do głowy, ale może to coś innego.
_________________ Pozdrawiam, Henryk
Ostatnio zmieniony przez henryk Nie Lis 18, 2007 19:01, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum