Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 19:44
Czy piszesz o przednim zacisku ? na jakiej podstawie twierdzisz że to wina przyblokowanego tłoczka?
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
tak poprostu przypuszczam a i zapomniałem dodać że przy skręcaniu także słyszałem kilka razy metaliczny dżwięk z prawego przedniego koła.Wymieniałem klocki 1-mc temu przejechałem na nich 1500 km jeden piszczy a drugi nie.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 19:54
Podnieś auto na lewarku i zobacz czy blokuje koło ,może to jest kwestia osadzenia klocka w jarzmie (za ciasno siedzi) lub rantów na tarczy hamulcowej
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Proponuje zacząć od dokładnego wyczyszczenia i przesmarowania prowadnic zacisków, ja miałem podobny problem i to pomogło.
Ja bym zrobił tak:
1. zdemontować zaciski
2. wyciągnąć tłoczki wszystko dokładnie umyć
3. założyć nowe reperaturki do zacisków ( wszystkie gumki koszt ok 30 zł)
4. wyczyścic i nasmarować tuleje prowadnice zacisków
5. złozyć wszystko do kupy
6. odpowietrzyć układ ( jak nie wymieniałeś płynu to warto wymienić koszt ok 50 zł)
I powinno działać super
[ Dodano: Pon Lis 26, 2007 09:10 ]
a i jeszcze dokładnie wyczyść miejsca po przesuwa się klocek tam czesto jest osad i rdza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum