komputer ma inne mapy wtrysku, więc ne będzie pasował
immo jest w komputerze, żeby się odblokowało musi dostać sygnał od centralki alarmu, która jest schowana za radiem.
Najlepiej podmieniać ją razem z komputerem bo inaczej zapłon nie zadziała.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
A nie wystarczy zresetować map?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
1,6 działa na kompie 1,4 i chodzi super ,pytam z 2ch powodów:
1).to taki czy jak bym zamontował komputer od 1,6 a mam taki to czy nie chodził by lepiej
2). to taki że mam całe 2gie takie auto z którego wyciagnąłem do mojego silnik i niewiem jak posegregowac czesci tzn. czy komputer + sterowanie alarmu + piloty to musi byc całość żeby zadziałało? Czy pilot i ten sterownik alarmu wystarczy zeby w każdym innym Roverku działało z dowolnym komputerem.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 16:55
sTERYD napisał/a:
immo jest w komputerze, żeby się odblokowało musi dostać sygnał od centralki alarmu, która jest schowana za radiem.
Najlepiej podmieniać ją razem z komputerem bo inaczej zapłon nie zadziała.
centralka w 200 jest nad skrzynką bezpiecznikową czarne pudełko . Musi być taki sam numer jak był,ponieważ nie tylko mapy są w nim zapisane ale także ilość zembów dla koła zamachowego .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
mam całe 2gie takie auto z którego wyciagnąłem do mojego silnik i niewiem jak posegregowac czesci tzn. czy komputer + sterowanie alarmu + piloty to musi byc całość żeby zadziałało? Czy pilot i ten sterownik alarmu wystarczy zeby w każdym innym Roverku działało z dowolnym komputerem.
musi być wersja pierwsza, czyli komputer, +centralka + piloty (acz te zawsze można testbookiem doprogramować)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
komputer auta nie ma nic wspólnego z komputerem immo można odłączyc nawet fabryczny prosta robota
tu się mylisz... tak na prawdę cały układ blokowania odjazdu znajduje się wewnątrz komputera wtrysku a na zewnątrz jest tylko centralka alarmu...
jeśli do komputera wtrysku nie zostanie podany sygnał z centralki alarmu zostaje załączony układ blokujący (za wyjątkiem awaryjnego wyłączenia układu immo), a więc wyjęcie centralki alarmu można oczywiście wykonać, ale trzeba podać na odpowiednie piny w złączu komputera odpowiedni sygnał, lub wprowadzić kod awaryjny, ale to podziała tylko do pierwszego odłączenia akumulatora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum