Wysłany: Sob Gru 01, 2007 21:38 Re: [R45,1.8,2000] Ja mu wsteczny a on grrrrrrr...
tomaszo81 napisał/a:
Czy to normalne ze jak "mocno" nie wrzuce wstecznego to on sobie czasem zgrzyta po zwolnieniu sprzegla (jak by połowicznie wyskakiwal ) ?...
coś takiego wynika TYLKO I WYŁĄCZNIE z niewłaściwego wrzucenia biegu przez kierowcę ... ROVERki to przecież angielskie autka, z ich typową wyspiarską flegmatycznością ...tak właśnie należy wrzucać biegi (a zwłaszcza wsteczny i pierwszy) powolutku, dokładnie, by trybiki się odpowiednio zazębiły,a wtedy na pewno nie zrobi skrzynia grrrrr
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
czy wsteczny wszedl do konca, to da sie wyczuc
kiedy poczuje ze nie wszedl, trzymam reke na dzwigni zmiany biegow lekko ja pchajac w kierunku wlacznia wstecznego, powoli puszczam sprzeglo, wtedy za kazdym razem dzwignia wskakuje mi odrobine dalej i jest juz git
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum