Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
wiatm.
wydaje mi sie ze z pompa od abs`u jest cos nie tak. po uruchomieniu silnika jest wszystko ok ale po chwili slychac zgrzyt "grrrryyy" i tak co pare minut. podczas tego zgrzytu opada bardzo napiecie aż swiatla i cale oswietlenie wewnatrz delikatnie przygasa. co to moze byc ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 12:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też to mam.
Wg llygasa to pompa ABSu i to podobno normalne, bo ona podtrzymuje ciśnienie w układzie ABS.
Jak nie zapomnę, to przy jakiejś okazji poproszę jeszcze Mariusza_418, żeby posłuchał mojego autka i to potwierdził.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
aha. dzięki. szczerze to za bardzo mi się to nie podoba... konkretnie ten spadek napięcia. najwidoczniej muszę z tym "żyć'
Sprawdź jeszcze poziom ładowania, ale ta pompa zdaje się sporo prądu bierze.
A czy przygasają Ci światła jak się klima włącza (bo ja bardziej zauważam spadek napięcia w momencie włączenia klimy niż pompy ABSu)?
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
klimy jeszcze nie sprawdziłem.... kupiłem auto pod koniec września i poprzedni właściciel mówił ze klima nie nabita bo wymieniał chłodnice. włączajac klime zapala się kontrolka ale nic pozatym. wiec nie wiem czy działa. a jak nie jest nabita powinna dać o sobie znać ?
Nie będziesz miał - R620 jest jednym z najbardziej niezawodnych Roverków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum