Wysłany: Pon Gru 03, 2007 14:44 [R620] Jakie świece i kable
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam.
Chciałem wymienić kable i świece w moim Roverze 620Si. Jakich producentów tych rzeczy moglibyście polecić?? Mechanik mi mówił że kable NGK są najlepsze. Z tym że sprawdzałem ceny i są relatywnie drogie. tzn prawie 300zł w porownaniu z Boschem od 115zł to jest duzo. Czy różnica jest faktycznie duża?? na czym ona polega?? i czy warto płacic 200zł wiecej za NGK?? a jakie świece...???
Po jakim parametrze sie poznaje ze kable i swiece beda akurat pasowały do tego konkretnego modelu??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 12:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 14:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
świece też NGK i te sa relatywnie tanie
przewody BOSH akurat z tego co wiem są raczej nienajlepszej jakości (żeby nie powiedzieć do )
różnica w przewodach polega na tym, że izolacje niektórych prędzej a niektóre później pod wpływem wilgoci i temperatur panujących w okolicy stracą swoje właściwości izolacyjne, a niektóre od początku będą tworzyły efektowna grę świateł pod maską
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 18:18 Re: [R620Si LPG] jakie świece i kable
szags napisał/a:
Witam.
Chciałem wymienić kable i świece w moim Roverze 620Si. Jakich producentów tych rzeczy moglibyście polecić?? Mechanik mi mówił że kable NGK są najlepsze.
na pewno Twój mechanik miał na myśli najbardziej znane i cenione, a nie najlepsze ... osobiście również poleciłbym tą firmę, ale oprócz niej istnieje kilku innych producentów, którzy nie powstydzą się swoich wyrobów
szags napisał/a:
...prawie 300zł w porownaniu z Boschem od 115zł to jest duzo... i czy warto płacic 200zł wiecej za NGK??
moje zupełnie prywatne zdanie: założyłbym Boscha i zaoszczędzone pieniądze mógłbym odłożyć na jakiś inny szczytny, ROVERkowy cel (nawet na kolejny komplet przewodów za jakiś czas )
szags napisał/a:
Po jakim parametrze sie poznaje ze kable i swiece beda akurat pasowały do tego konkretnego modelu??
takie rzeczy ustala się wg katalogów producentów .... lub się zerka do technicznego FAQ na naszej stronie głównej
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum