Wysłany: Pią Gru 07, 2007 21:32 [r214 i 97r ] Zapalajaca sie kontrolka od recznego !!!
Kiedy jezdze moim Roverkiem zapala sie czasami kontrolka od recznego ! zauwazylem to kiedy ruszam gwaltownie .np.przy przejezdzie kolejowym ? o co chodzi ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 21:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 22:04
Może to być wynik kiepskiego stanu klocków hamulcowych
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Miałem kiedyś to samo (co prawda w Tico). Jeździłem po mechanikach (kilku) różnie mówili - a to że blaszka w hamulcu ręcznym się obluzowała, a to inne. A na koniec okazało się, że mało płynu hamulcowego. Dolałem i przestało świecić. Tacy mechanicy, żaden nie sprawdził poziomu płynu. Ja zresztą też nie dokładnie patrzyłem. Tak, że zgadzam się z Brtem.
Pozdro
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 22:30
A zastanowiłeś sie gdzie ten płyn się podział?
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
wygląda, że pisk z koła i kontrolka ręcznego są ze sobą powiązane nowe klocki --> wciśnięte tłoczki w zaciskach --> wyższy poziom płynu w zbiorniczku --> zgaszona kontrolka
Dużo nie brakowało, jakieś pół centymetra poniżej kreski minimum. A może to dużo? A wyglądało jakby wyparował (chyba). Przez 5 lat chyba był niewymieniany.
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 22:37
Dokładnie -zgadzam się rzeczowo i na temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum