Wysłany: Czw Gru 06, 2007 20:29 [R45] Zgasł i nie odpala
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
dzisisj mój ROVER 45 2.0 IDT odmówił posłuszenstwa przy odpalaniu puśćił biały dym silnik nie pracował na wszystkie gary po przejechaniu kilkuset metrów zaczą równo pracować więc wyruszyłem wtrasę po przejechaniu 20 kilometrów zaczą przerywac i zgasł mimo iż podpompywałem gruszką nie zapalił do domu wróciłem na holu prosze o pomoc Grzegorz. K
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 19:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 20:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam kolego mialem to samo...niestety u mnie padla pompa...niechce krakac ale identycznie mi sie zachowal samochodzik...mimo tego jesli padnie pompa i tak poda paliwo na wtryskiwacze...tyle ze nie z takim cisnieniem jak trzeba...
hmmmm z niedawnej rozmowy niestety siedowiedziałem, że pompy wtryskowe w iDT (stosowane też przez forda) nie są najlepszej konstrukcji i zdaża im się "padać" a naprawa tania nie jest. Mechanik z Osowej mówił, że w takich przypadkach wysyłają gdzieś pompy do naprawy (niestety za sporą kasę do 2000PLN). Wiec, życzę wszystkim użytkownikom, aby nie mieli takich problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum