Witam.
Mam taki mały problemik otóż blokuje mi sie zacisk hamulca w tylnym lewym kole, nie jest on zblokowany na maxa tylko czuć ze jest opór na kole i po krótkiej jeździe felga jest ciepła, w sobote planuje to rozebrać i w związku z tym wszystkie pomocne sugestie i porady mile widziane
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zapewne masz tarcze z tyłu, skoro piszesz "zacisk". Rozebranie nie jest łatwe i ZTCW to zaciera się mechanizm od ręcznego. Uważaj przy rozbieraniu, bo sprężynków kilku w nim siedzi Mi się nie udało odratować i musiałem kupić inny sprawny Powodzenia. AAA i tłoczek się wykręca a nie wyciska Może warto spróbować go rozruszać tak se dywaguję
Tak mam z tyłu tarcze, właśnie chce spróbowac może mi sie uda go odratować, a jak nie no to następny wydatek
[ Dodano: Sob Gru 15, 2007 16:09 ]
A więc rozebrałem i zobaczyłem
Sprawa wygląda nieciekawie, ponieważ uszczelka od tłoczka była dziurawa i tłoczek zardzewiał i sie blokuje. I teraz moje pytanie czy ten zacisk pasuje od czegoś jeszcze, bo orginału nie moge nigdzie znaleść, a może wiecie gdzie szukać ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum