Wysłany: Czw Gru 13, 2007 21:01 [R416] Nieregularna praca silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Mój kolejny problem to nieregularna praca silnika tzn. na wolnych obrotach pracuje bardzo nierówno,a z kolei w trakcie jazdy szarpie nim, czasami jak dodaje gazu traci moc a innym razem bezproblemowo reaguje na docisk prawej stopy. no i również nie pali od strzału tak jak kiedyś mam na myśli że muszę pokręcić trochę rozrusznikiem ok. 2,3 sek. i wówczas chwyta. raczej świece to nie będą bo je wymieniłem. pomóżcie bo jazda tym autkiem teraz do przyjemnych nie należy. Z góry dziękuje!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 18:22, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 21:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 21:41
A sprawdzałeś kopułkę , palec
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
przewody wysokiego napięcia ok. bo sprawdzałem spryskując je mgiełką wody i próbując zaobserwować pajęczynkę z prądu ale nic takiego nie wystąpiło, oczywiście tę czynność wykonałem wieczorem. ale wymieniłem palec wraz z kopułkom i autko pali bez zarzutów. dziękuje za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum